4.1 C
București
miercuri, 18 decembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Raed Arafat și scandalul ISU. Pe cine a deranjat secretarul...

REVISTA BLOGURILOR: Raed Arafat și scandalul ISU. Pe cine a deranjat secretarul de stat

Pe blogurile de vineri, citim despre Raed Arafat și schimbările pe care le-a făcut la IGSU, dar și despre cum se ia șpaga în România. 

Cătălin Tolontan a scris, pe blogul tolo.ro, mai multe declarații în favoarea secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, după scandalul incendiului din Colectiv. ”Pompierii sînt alți contestatari vocali ai șefului. ”Ei s-au supărat pentru că Arafat le-a schimbat programul. Practic, ei susțin că au ajuns să lucreze și peste 240 de ore pe lună”, spune un om de la intervenție din ISU. ”Poate că n-a făcut-o nici Arafat în cel mai diplomatic fel, însă pompierii se obișnuiseră lejer”,spune sursa. „Aveau un program de 24 de ore cu 72. Adică lucrau de luni dimineață pînă marți dimineață. Și apoi erau liberi marți, miercuri și joi și mai intrau vineri dimineață și ieșeau sîmbătă dimineață. Era cam puțin”, susțin sursele. Cealaltă parte susține că actualul program 24 de ore cu 48, adică două zile libere după una de muncă, este greu și îi împiedică să mai aibă al doilea job. ”Și nici nu ni se plătesc orele suplimentare”,  opozanții”, a scris Tolontan. 

Moise Guran a descris, pe blogul biziday.ro, o nouă specie de om indentificată de el ”șpagopatul”, pornind de la deputatul Ioan Oltean care a luat mită 600.000 de euro. ”Îi arătăm la televizor, îi dăm la radio și prin presă… De ce nu funcționează puterea exemplului în cazul acestor drogați? Oare i-ar scoate de sub efectul narcotic al șpăgii dublarea, triplarea pedepselor pentru mită? Directoarea din ministerul Sănătății a luat cinci ani pentru că lua 2000 de lei pentru un aviz de funcționare dat unei farmacii. Din păcate asta e pedeapsa maximă pentru luare de mită… Țucmeanu riscă vreo zece ani dacă intră la abuz și la un concurs de infracțiuni… dar întrebarea este dacă acești oameni s-ar putea abține dacă pedepsele ar fi de 15-20 de ani? Sau ar trebui ca legea să le confiște tot? Credeți că un șpagopat se poate vindeca de corupție dacă-și imaginează proprii copii murind de foame fără caviar pe masă, doar cu parizer la țiplă de la magazinul din colț, sau scoși de portărei din casa pe care el făcut-o din banii noștri?”, a comentat Guran. 

Pe blogul zoso.ro, citim despre declarațiile care s-au făcut despre Cătălin Tolontan după publicarea mai multor investigații despre Colectiv. /„Fiți atenți la faza asta: Radu Moraru anunță că tatăl unui jurnalist e general de securitate și că dezvăluirile sale sunt viciate pentru că are interese ascunse. Prinzând aluzia, Cătălin Tolontan spune că nu e fiu de general de securitate, ci de colonel la pașapoarte. Cam așa se joacă meciul: scoți capul, pac apare la gazetuță că acum 25 de ani ai tras-o de păr pe colega de bancă din a treia sau că ai stat în bancă cu unul care a făcut trei facultăți până la 18 ani. Plus ai doctoratul plagiat. Plus ai luat BAC-ul cu notă cam mică și ai copiat la Biologie. Plus nevasta care a făcut și a dres. De asta oamenii țin capul la cutie când e vorba de ieșit în față și făcut ceva pentru țara asta. Pentru că fie au ceva motive să stea liniștiți, fie nu se pot apăra de găleata de rahat bine țintită. Opriți 10 oameni pe stradă și întrebați de Funeriu, toți știu sigur că nu și-a luat BAC-ul. Manipularea a funcționat brici și nimănui nu îi mai pasă de adevăr”, a scris Vali Petcu. 

Pe blogul victorkapra.ro, citim despre campania ”Creștem în comunitate”. ”Proiectul „Educația în Comunitate – Drum cu prioritate” mi se pare foarte bun pentru că a pornit de la o idee eficientă: să invite mari campioni ai României în 20 de zone rurale și urbane în care probabilitatea abandonul școlar este foarte mare, campioni care  să-i încurajeze pe copii și pe părinți să vadă în școală o șansă importantă. Cei șase campioni, Ivan Patzaichin, Laura Badea, Mihai Covaliu, Alex Găvan, Toma Simionov și Vasile Dîba, au jucat rolul unor modele de perseverență și au consiliat copiii din cele 20 de comunități rurale: Ciucurova, Jurilovca, Stejarul, Jijila, Daieni, Sulina, Mila 23, Sarighiol de Deal, Valea Nucarilor, Peceneaga (în județul Tulcea); Maieruș, Apata, Augustin, Homorod, Codlea, Făgăraș, Vulcan, Hârșeni, Zărnești și Victoria (în județul Brașov)”, a scris bloggerul. 

 

 

Cele mai citite

Generația Z: Factor cheie pentru viitorul inteligenței artificiale până în 2030

Generația Z va reprezenta 30% din forța de muncă globală până în 2030 și este de așteptat să joace un rol important în adoptarea...

Horoscop 19 decembrie 2024. Ziua concentrării și a stabilității practice

Horoscop 19 decembrie 2024. Astrele ți-au pregătit multe surprize pentru această zi de decembrie. Horoscop 19 decembrie 2024 BerbecAstăzi este momentul să te concentrezi pe aspectele...

SUA anunță un armistițiu între forţele dominate de kurzi și grupările pro-turce din Siria

Statele Unite(SUA) au anunţat marţi prelungirea armistiţiului, sub egida Washingtonului, între forţele dominate de kurzi care controlează vaste regiuni din nord-estul Siriei şi grupările...
Ultima oră
Pe aceeași temă