17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialArafat, pus la zid de tatăl unui tânăr mort în incendiul din...

Arafat, pus la zid de tatăl unui tânăr mort în incendiul din Colectiv: Doar nu o să ne împiedicăm de câțiva besmetici arși

Tatăl unui tânăr care a murit la trei săptămâni după ce a fost rănit în urma incendiului din clubul Colectiv l-a criticat pe Raed Arafat, pentru că echiapeje de salvare nu i-au transportat fiul la spital cu o ambulanţă, deoarece nu ar fi considerat că se află în stare gravă.

„Astăzi am vorbit cu băiatul meu îngropat de patru zile, am văzut un loc unde au murit 60 de tineri lăsat în uitare și am văzut cum un stat corupt , mincinos , hoț , laș , ticălos , trece peste orice , trece peste cadavre , trece peste suferințe și merge mai departe , pentru că nu este așa? Bărbații puternici merg mai departe. Doar nu o să ne împiedicăm de câțiva besmetici arși , noi trebuie să facem bani în continuare . În urmă cu câteva zile, îl apărăm pe Arafat , acum știu că băiatul meu a ajuns la spital , dus de doi prieteni cu mașină personală , pentru că salvările prezente nu au vrut să îl ia , considerau că nu este foarte grav . Cum au aflat ei asta și de ce copilul meu a murit după trei săptămâni ( avea fractură de bazin , arsuri foarte grave pe mâini, arsuri pe față , pe piept , pe spate , dar nu a avut loc în salvare ) ? Îmi poți răspunde, domnule Arafat?”, a scris tatăl îndurerat pe Facebook.

De asemenea, el a criticat defilarea de Ziua Naţională, al cărei scop ar fi să le dea românilor sentimentul de siguranţă.

„Centrul este blocat de oameni care pregătesc o defilare. Defilare la care musai trebuie să participe armată, jandarmii, smurd-ul, și nu mai știu câte forțe reprezentative ale statului român. Văzându-le ar trebui să te simți în siguranță, acolo sunt oameni și mașini, başca mulți politicieni care au un singur scop – să te salveze, să îți salveze copii”, a mai scris el.

Totodată, tatăl tânărului mort în urma incendiului a spus că, deşi observă că Piedone este nevinovat, îşi aminteşte că atunci când a vrut să îşi deschidă un mic magazin, i s-au cerut avize, inclusiv de la pompieri.

„În ziua înmormântării, am primit o coroană de la Președinție, dar nici până în ziua de astăzi nu am primit nici o scuză , mă gândesc că domnul prim-ministru ar fi putut să transmită condoleanțe , să își ceară scuze în numele guvernelor impotențe care au grijă de destinele noastre de 25 de ani , că din partea Senatului sau a Camerei Deputaților ar fi putut veni un buchet de flori și o umilă prezentare de scuze , o recunoaștere a faptului că de 25 de ani nu fac nimic altceva decât să își protejeze propriile interese , a faptului că în 25 de ani nu au fost în stare să scoată câteva legi simple , clare , care să clarifice funcționarea oricărei activități , legi care să salveze vieți”, a mai scris bărbatul.

În finalul mesajului său, tatăl tânărului a spus că mâine o va lua de la capăt, va merge la cimitir să discute cu fiul lui, după care va merge la clubul Colectiv. „Aș vrea să văd că nimic nu se uită. Aș vrea să văd că la Colectiv se aprinde lumina, nu se așterne uitarea”, a scris el. 

În urma incendiului din clubul Colectiv, izbucnit în 30 octombrie, în timpul concertului rock al formaţiei "Goodbye to Gravity", au murit 60 de oameni. Alte 35 de victime, dintre care 6 în stare critică, sunt internate în spitalele din Capitală.

Cele mai citite

Toni Greblă va restitui Curții de Conturi suma de bani necuvenită

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a afirmat joi că va restitui, până la finalul anului, suma pe care Curtea de Conturi a...

Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați de la Asia Express 2024

În ediția din 19 septembrie a emisiunii „Asia Express 2024,” Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați după ce au terminat pe ultimul...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă