0.7 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăSpecialVremea rămâne caldă la începutul lunii decembrie. Află prognoza meteo pe două...

Vremea rămâne caldă la începutul lunii decembrie. Află prognoza meteo pe două săptămâni

Vremea va rămâne caldă în prima săptămână a lunii decembrie, urmând ca temperaturile să scadă după data de 9 decembrie, potrivi Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), care a emis prognoza meteo pentru primele două săptămâni ale lunii.

În Banat, până în data de 4 decembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime cuprinse în medie între 10 şi 12 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere şi se vor situa, în perioada 5 – 8 decembrie, la medii de 8 grade, urmând ca după data de 9 decembrie să se apropie de 4…5 grade Celsius, adică de mediile normale ale perioadei. Temperaturile minime vor în general pozitive, în medie, între 1 şi 4 grade, exceptând ultimele nopţi din interval când vor scădea spre valori medii de -2…0 grade. În 30 noiembrie şi 1 decembrie vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie, dar precipitaţii slabe mai pot apărea şi în zilele de 2 şi 5 decembrie, precum şi după data de 8 decembrie.

Vremea va fi caldă, în Crișana, până în data de 4 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse, în medie, între 8 şi 10 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere şi se vor situa în perioada 5 – 8 decembrie la medii de 6…8 grade, urmând ca după data de 9 decembrie să se apropie de 4 grade Celsius, adică de mediile climatologice specifice perioadei. În prima săptămână temperaturile minime vor fi uşor pozitive, în medie, între 1 şi 3 grade, în timp ce în cea de-a doua acestea se vor situa la valori medii de -2…0 grade. În primele două zile ale intervalului vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, izolat moderate cantitativ, dar precipitaţii slabe mai pot apărea pe 2, 5 şi după data de 8 decembrie.

În Transilvania, până în jurul datei de 8 decembrie, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 5 şi 7 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere şi se vor apropia de mediile normale ale perioadei, de 2 grade Celsius., Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade, în prima săptămână din interval, apoi vor scădea treptat şi vor ajunge în ultimele nopţi, în medie, spre -4 grade. În zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie, dar trecător şi lapoviţă sau ninsoare în estul regiunii. Precipitaţii slabe mai pot apărea şi pe 2, 5 şi după data de 8 decembrie.

 De asemenea, și în Maramureș vremea va fi mai caldă decât în mod normal până în jurul datei de 8 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse în medie între 5 şi 7 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere şi se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, de 2 grade Celsius. În prima săptămână din interval, temperaturile minime se vor situa la medii în jurul valorii de 0…1 grad, după care vor scădea uşor şi vor ajunge în medie spre -4 grade, în ultimele nopţi. În primele două zile ale intervalului vor fi precipitaţii, moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, dar precipitaţii slabe pot apărea şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai mare în zilele de 2, 5 şi după 7 decembrie.

Până în jurul datei de 8 decembrie, în Moldova, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 5 şi 7 grade şi minime în jurul a 0 grade Celsius. Apoi temperaturile vor marca o scădere uşoară, astfel încât cele diurne vor ajunge la medii de 4 grade Celsius, iar cele nocturne la -2 grade. În primele trei zile ale intervalului vor apărea ploi slabe pe spaţii mici, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată începând cu data de 8 decembrie.

 În Dobrogea, temperaturile maxime vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obişnuit de-a lungul celor două săptămâni de prognoză şi, până pe data de 8 decembrie, se vor situa, în medie, între 8 şi 10 grade, apoi în jurul valorii de 6 grade. Şi regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori pozitive cuprinse, în medie, între 1 şi 4 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe, ploi sau burniţă, va fi mai ridicată în special după data de 8 decembrie.

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal, în Muntenia, până în jurul datei de 8 decembrie, când se vor înregistra maxime termice cuprinse, în medie, între 8 şi 11 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scădere şi se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei, în jurul a 5 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa la medii de 1…2 grade în prima săptămână din interval, după care vor scădea uşor, spre -2 grade în ultimele nopţi. Precipitaţii slabe, ploi sau burniţă, vor fi posibile în special în intervalul 8 – 11 decembrie.

În Oltenia, până în jurul datei de 8 decembrie, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 9 şi 12 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere şi se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, de 4 grade Celsius. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, acesta va avea valori medii cuprinse între 1 şi 4 grade în prima săptămână de prognoză, apoi temperaturile minime vor scădea treptat şi vor ajunge spre -2 grade pe parcursul ultimelor nopţi. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe, ploi sau burniţă, va fi mai ridicată în special după data de 8 decembrie.

La munte, până în data de 2 decembrie şi după data de 9 decembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul a 0 grade Celsius, în timp ce în restul intervalului mediile maximelor vor fi cuprinse între 2 şi 5 grade. Mediile minimelor nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni, cu cele mai scăzute valori, de -6 grade în primele şi în ultimele nopţi. În zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, temporar, vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, izolat moderate cantitativ. Precipitaţii slabe mai pot apărea şi pe 2, 5 şi după data de 8 decembrie.

Cele mai citite

Rezultate fără precedent în istoria prezidențialelor din România

Independentul Călin Georgescu dă peste cap sondajele și campaniile tradiționale, surclasând toate partidele După numărarea a 95% din secțiile de votare, rezultatul este unul pe...

Călin Georgescu: Noul Hate pentru clasa politică sau meteoritul electoral care a lovit România?

Călin Georgescu nu este doar o surpriză a alegerilor, ci și o anomalie electorală care zguduie percepțiile tradiționale despre ce vrea să fie un...

Rezultate provizorii ale alegerilor prezidențiale, turul 1: Călin Georgescu conduce, Elena Lasconi pe locul doi

Cu peste 99% dintre secțiile de votare raportate, candidatul independent Călin Georgescu conduce detașat în rezultatele parțiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), acumulând...
Ultima oră
Pe aceeași temă