18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialVine frigul. Prognoza meteo pรขnฤƒ pe 24 noiembrie

Vine frigul. Prognoza meteo pรขnฤƒ pe 24 noiembrie

Temperaturile scad ลŸi se vor înregistra precipitaลฃii, în toatฤƒ ลฃara, mai ales sub formฤƒ de ploaie, dar în unele regiuni, mai ales la munte, vor cฤƒdea ลŸi câลฃiva fulgi de zฤƒpadฤƒ.

CiteลŸte ลŸi: Iarnฤƒ cu precipitaลฃii abundente. Prognoza meteo pe trei luni

Mateorologii au anunลฃat cฤƒ luna decembrie va fi geroasฤƒ ลŸi va ninge abundent în multe regiuni din ลฃarฤƒ. În ianuarie ลŸi februarie, frigul se va mai domoli.

CiteลŸte ลŸi: Vin ploi în toatฤƒ ลฃara. Prognoza meteo pânฤƒ pe 17 noiembrie

Administraลฃia Naลฃionalฤƒ de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru urmฤƒtoarele douฤƒ sฤƒptฤƒmâni.

CiteลŸte ลŸi: Mase de aer arctic ลŸi GERURI ANORMALE pentru perioada urmฤƒtoare

BANAT: În primele zile, deลŸi temperaturile vor scฤƒdea uลŸor si treptat, vremea se va menลฃine totuลŸi mai caldฤƒ decât în mod obiลŸnuit în a doua decadฤƒ a lunii noiembrie. În jurul datei de 14-15 noiembrie rฤƒcirea se va accentua, maximele diurne coborând spre o medie de 8…9 grade. Pe 16 noiembrie, o uลŸoarฤƒ creลŸtere a regimului termic va determina temperaturi diurne apropiate de cele normale pentru aceastฤƒ perioadฤƒ, de aproximativ 10 grade, ce se vor menลฃine relativ constante pânฤƒ la sfâลŸitul intervalului de prognozฤƒ. Minimele nocturne vor avea o evoluลฃie asemฤƒnฤƒtoare, de la valori de 10 grade în prima noapte, pânฤƒ spre 5 grade pe 15 noiembrie, dupฤƒ care se vor menลฃine relativ constante.
Probabilitatea de precipitaลฃii pe arii extinse va fi semnificativฤƒ în jurul datelor de 11, 13, 14, 19 ลŸi 21 noiembrie.

CiteลŸte ลŸi: Temperaturi normale ลŸi precipitaลฃii abundente. Estimฤƒri meteorologice pentru intervalul noiembrie 2013 – ianuarie 2014

CRIลžANA: În primele zile, mediile temperaturilor diurne vor marca o scฤƒdere, de la 17 grade pânฤƒ la 9 grade, în medie, iar ale celor nocturne vor scฤƒdea de la 9 la 4 grade Clesius. În jurul datei de 16 noiembrie maximele termice vor marca o creลŸtere cu 2…3 grade, atingând valori apropiate de cele normale pentru aceastฤƒ perioadฤƒ a anului, de aproximativ 10 grade Celsius ziua ลŸi 4 grade noaptea. Începând cu 16 noiembrie valorile termice se vor menลฃine relativ constante, în jurul unor medii de 8…10 grade ale maximelor diurne ลŸi de 2…4 grade ale minimelor nocturne, pânฤƒ la sfârลŸitul intervalului de prognozฤƒ.
Probabilitatea de ploaie se va menลฃine relativ ridicatฤƒ pe tot parcursul intervalului de prognozฤƒ, dar ploile se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datelor de 11, 13, 14, 19 ลŸi 21 noiembrie.

TRANSILVANIA: Vemea se va menลฃine mai caldฤƒ decât în mod obiลŸnuit pentru aceastฤƒ perioadฤƒ în primele trei zile, când temperaturile maxime se vor situa între 13 ลŸi 15 grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 6 grade, în medie. Pe 14 noiembrie, se va produce o rฤƒcire accentuatฤƒ, astfel cฤƒ maximele termice nu vor mai depฤƒลŸi 10 grade, iar minimele vor scฤƒdea spre 2…3 grade. Între 15 ลŸi 19 noiembrie, mediile temperaturilor maxime se vor situa între 6 ลŸi 10 grade, iar ale minimelor vor fi în scฤƒdere spre 1 grad Celsius. Dupฤƒ data de 19 noiembrie, vremea se va rฤƒci uลŸor de la o zi la alta, atingând, la sfârลŸitul intervalului de prognozฤƒ, valori maxime de 5…6 grade ลŸi minime de aproximativ -1 grad, valori normale pentru ultima decadฤƒ a lunii noiembrie.
Aproape zilnic vor fi precipitaลฃii, în general slabe cantitativ ลŸi doar în jurul datei de 13-14 noiembrie ลŸi, din nou, pe 19 noiembrie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse. Dupฤƒ 20 noiembrie, în cursul nopลฃilor, creลŸte probabilitatea pentru precipitaลฃii mixte, cu precฤƒdere în zona subcarpaticฤƒ.

MARAMUREลž: Mediile temperaturilor maxime vor marca o scฤƒdere, de la 15 grade în prima zi a intervalului de prognozฤƒ, spre 8…9 grade pe data de 14 noiembrie. Începând cu 15 noiembrie, vremea va fi uลŸor mai caldฤƒ, mediile maximelor diurne atingând valori de 10 grade Celsius, urmând ca din 16 noiembrie pânฤƒ la sfârลŸitul intervalului de prognozฤƒ, regimul termic diurn sฤƒ se menลฃinฤƒ la valori relativ constante, de aproximativ 7 grade Celsius. Temperaturile medii nocturne vor scฤƒdea de la 6…7 grade în primele nopลฃi, spre 2…3 grade în intervalul 15 – 21 noiembrie, iar la sfârลŸitul perioadei de prognozฤƒ, o nouฤƒ rฤƒcire va determina medii ale minimelor de aproximativ 0 grade Celsius.
Ploi pe arii mai extinse se vor semnala pe 11, 13, 14 ลŸi 19 noiembrie ลŸi între 21 ลŸi 24 noiembrie. În rest, precipitaลฃiile, neînsemnate cantitativ, îลŸi vor face apariลฃia trecฤƒtor, pe arii restrânse.

MOLDOVA: În primele trei zile mediile termice vor fi apropiate de normele climatologice pentru aceastฤƒ perioadฤƒ a anului, urmând ca pe 13-14 noiembrie sฤƒ scadฤƒ cu 4…5 grade. Începând din data de 14 noiembrie ลŸi pânฤƒ la sfârลŸitul intervalului de prognozฤƒ, mediile maximelor diurne vor avea valori de 7…8 grade. Minimele nocturne vor scฤƒdea de la valori de 8…9 grade în primele nopลฃi, pânฤƒ la 1…2 grade Celsius spre sfârลŸitul intervalului de prognozฤƒ.
Ploile, în general slabe cantitativ, se vor semnala aproape în fiecare zi a intervalului.

DOBROGEA:  În intervalul 11 – 16 noiembrie vremea se va rฤƒci treptat de la o zi la alta, astfel încât mediile temperaturilor maxime vor scฤƒdea pânฤƒ la 10 grade pe 15 – 16 noiembrie, dupฤƒ care se vor menลฃine la valori apropiate de cele normale pentru aceastฤƒ perioada a anului, de aproximativ 10…11 grade, pânฤƒ la sfârลŸitul perioadei de prognozฤƒ. Minimele nocturne vor avea o evoluลฃie similarฤƒ, marcând o scฤƒdere de la 10…11 grade în primele nopลฃi, pânฤƒ la 5…6 grade în ultima parte a intervalului.
Probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicatฤƒ dupฤƒ data de 14 noiembrie.

MUNTENIA:  Temperaturile maxime vor scฤƒdea uลŸor ลŸi treptat, de la medii de aproximativ 16 grade în prima zi spre 9…10 grade în data de 15 noiembrie, dupฤƒ care se vor situa în jurul acestor medii pânฤƒ la sfârลŸitul intervalului de prognozฤƒ, când vor caracteriza o vreme normalฤƒ din punct de vedere termic pentru ultima decadฤƒ a lunii noiembrie. Regimul termic nocturn va urma o evoluลฃie asemฤƒnฤƒtoare, fiind în scฤƒdere, de la valori medii de 8…10 grade în primele nopลฃi, spre 3…4 grade dupฤƒ 16 noiembrie.
Probabilitatea pentru ploi, slabe cantitativ ลŸi pe arii destul de restrânse, va creลŸte dupฤƒ data de 14 noiembrie.

OLTENIA: În intervalul 11 – 15 noiembrie va avea loc un proces de rฤƒcire treptatฤƒ a vremii, astfel încât maximele diurne vor fi în scฤƒdere, de la valori medii de 16 grade în prima zi, pânฤƒ la 9….10 grade în intervalul 15 – 24 noiembrie. Minimele nocturne vor scฤƒdea ลŸi ele, de la 8….9 grade la începutul intervalului, spre 2…4 grade Celsius dupฤƒ data de 16 noiembrie.
Local ลŸi temporar va ploua în fiecare zi a perioadei de prognozฤƒ.

LA MUNTE: În primele zile vremea va fi mai caldฤƒ decât în mod obiลŸnuit în a doua decadฤƒ a lunii noiembrie, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa în jurul a 9…10 grade ลŸi ale minimelor nocturne de aproximativ 4…5 grade. Dupฤƒ 15 noiembrie ลŸi pânฤƒ la sfârลŸitul perioadei de prognozฤƒ, maximele diurne se vor menลฃine relativ constant în jurul valorii de 2 grade Celsius, iar minimele nocturne vor fi predominant negative, situându-se, în medie, în jurul valorii de -3…-2 grade Celsius.
Pe tot parcursul intervalului de prognozฤƒ se vor semnala precipitaลฃii, în general slabe cantitativ, predominant ploi în primele zile ลŸi mixte dupฤƒ data de 15 noiembrie.

Cele mai citite

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ