16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialTeroristul Salah Abdeslam s-ar fi dus în septembrie să caute doi bărbaţi...

Teroristul Salah Abdeslam s-ar fi dus în septembrie să caute doi bărbaţi în Ungaria

Teroristul Salah Abdeslam,căutat în continuare în Europa pentru implicarea în atentatele de la Paris, s-a dus în septembrie în Ungaria să caute două persoane, neidentificate, potrivit unei surse judiciare, relatează Reuters, conform Mediafax.

Potrivit RTL, care a dezvăluit informaţia, anchetatorii cred că cei doi necunoscuţi ar putea să fie doi membri ai comandoului veniţi din Siria.

Salah Abdeslam a fost controlat – pe 9 septembrie – la frontiera austriacă, la întoarcerea din Ungaria. El se afla la bordul unui automobil închiriat în Belgia, a precizat sursa citată.

Cu o lună înainte, presupusul jihadist a fost controlat – pe 4 august – în Grecia, în momentul îmbarcării pe un feribot care pleca spre Bari, în Italia, precizează RTL.

Aceste elemente susţin ipoteza potrivit căreia Salah Abdeslam, care a închiriat două automobile şi o locuinţă folosite de către membri ai unui comando, era cel puţin logisticianul reţelei.

Urme de ADN arată că se afla în automobilul marca Renault Clio care i-ar fi adus pe atacatorii sinucigaşi la Stade de France.

Anchetatorii presupun că acesta s-a dus ulterior în arondismentul al XVIII-lea cu scopul de a comite un atentat – revendicat de către Statul Islamidc (SI), dar care nu a fost comis niciodată -, unde a fost găsită maşina.

Anchetatorii nu ştiu dacă fugarul, a cărui urmă s-a pierdut în Belgia, a renunţat la plan sau dacă a avut o problemă tehnică, de exemplu cu centura de explozivi.

Premierul Manuel Valls a declarat luni că nu poate confirma prezenţa în Siria a acestui francez, care locuia în Belgia, subliniind că este vorba despre o "ipoteză".

Cele mai citite

Inundațiile au cuprins și al treilea cel mai mare oraș polonez

Al treilea oraș ca mărime al Poloniei, Wroclaw, părea să fi rezistat joi, după ce cele mai grave inundații din ultimele două decenii au...

Aproximativ 6.000 de incidente de securitate zilnice la domeniile „.ro”. Digitalizarea și AI, esențiale pentru viitor

Aproximativ 6.000 de incidente de securitate cibernetică au loc zilnic la domeniile ".ro", a anunțat miercuri Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de...

Trezoreria SUA impune noi sancțiuni împotriva Rusiei și a Coreei de Nord

Reprezentanții Trezoreriei din SUA au informat că au fost impuse noi sancțiuni. Acestea vizează Rusia și Coreea de Nord. Mai exact, este vorba despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă