33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCe spune Inspecția Judiciară despre judecătorul care l-a eliberat pe Piedone

Ce spune Inspecția Judiciară despre judecătorul care l-a eliberat pe Piedone

Judecătorul care l-a eliberat din arest preventiv pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone nu a săvârșit nicio abatere disciplinară în soluționarea cazului fostului edil, informează Inspecția Judiciară.

Potrivut unui comunicat remis redacției, judecătorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel București, cel care l-a eliberat din arest preventiv pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, a acționat conform legii.

“Inspectorii judiciari din cadrul Direcției de inspecție judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluția din 2 decembrie 2015, clasarea sesizării din oficiu a Inspecției Judiciare, ca urmare a relatărilor mass-media în cazul ‘Colectiv’. Din analiza efectuată, a rezultat faptul că nu există indicii privind săvârșirea vreunei abateri disciplinare de către judecătorul învestit cu soluționarea cauzei”, se arată într-un comunicat al Inspecției Judiciare remis redacției.

Citește și: Curtea de Apel explică de ce l-a ELIBERAT pe PIEDONE după incendiul de la Colectiv

Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Judecătorilor din România au criticat decizia Inspecției Judiciare de a-l cerceta pe judecătorul Constantin Luchian Constantinescu.

Inspecția Judiciară s-a sesizat în acest caz ca urmare a relatărilor din presă cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care judecătorul Constantin Luchian Constantinescu a instrumentat și soluționat dosarul având ca obiect luarea unor măsuri preventive în dosarul ”Colectiv”.

Constantin Luchian Constantinescu a decis pe 11 noiembrie eliberarea din arest a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone și a celor două funcționare — Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu.

CAB nu luat nicio măsură preventivă în cazul celor trei, în contradicție cu decizia din 7 noiembrie a Tribunalului București care a dispus arestarea preventivă.

Citește și: Incendiul din Colectiv: Au trecut 30 de zile de la tragedia care a îndoliat România

În motivarea deciziei, magistratul a susținut că nu primarul este cel care emite autorizația de prevenire și stingere a incendiilor, astfel încât nu intra în atribuțiile lui Piedone să veridice dacă clubul Colectiv îndeplinea normele PSI.

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...
Ultima oră
Pe aceeași temă