27.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCe spune Inspecția Judiciară despre judecătorul care l-a eliberat pe Piedone

Ce spune Inspecția Judiciară despre judecătorul care l-a eliberat pe Piedone

Judecătorul care l-a eliberat din arest preventiv pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone nu a săvârșit nicio abatere disciplinară în soluționarea cazului fostului edil, informează Inspecția Judiciară.

Potrivut unui comunicat remis redacției, judecătorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel București, cel care l-a eliberat din arest preventiv pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, a acționat conform legii.

“Inspectorii judiciari din cadrul Direcției de inspecție judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluția din 2 decembrie 2015, clasarea sesizării din oficiu a Inspecției Judiciare, ca urmare a relatărilor mass-media în cazul ‘Colectiv’. Din analiza efectuată, a rezultat faptul că nu există indicii privind săvârșirea vreunei abateri disciplinare de către judecătorul învestit cu soluționarea cauzei”, se arată într-un comunicat al Inspecției Judiciare remis redacției.

Citește și: Curtea de Apel explică de ce l-a ELIBERAT pe PIEDONE după incendiul de la Colectiv

Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Judecătorilor din România au criticat decizia Inspecției Judiciare de a-l cerceta pe judecătorul Constantin Luchian Constantinescu.

Inspecția Judiciară s-a sesizat în acest caz ca urmare a relatărilor din presă cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care judecătorul Constantin Luchian Constantinescu a instrumentat și soluționat dosarul având ca obiect luarea unor măsuri preventive în dosarul ”Colectiv”.

Constantin Luchian Constantinescu a decis pe 11 noiembrie eliberarea din arest a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone și a celor două funcționare — Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu.

CAB nu luat nicio măsură preventivă în cazul celor trei, în contradicție cu decizia din 7 noiembrie a Tribunalului București care a dispus arestarea preventivă.

Citește și: Incendiul din Colectiv: Au trecut 30 de zile de la tragedia care a îndoliat România

În motivarea deciziei, magistratul a susținut că nu primarul este cel care emite autorizația de prevenire și stingere a incendiilor, astfel încât nu intra în atribuțiile lui Piedone să veridice dacă clubul Colectiv îndeplinea normele PSI.

Cele mai citite

Cod galben de caniculă şi disconfort termic, luni şi marţi, în mai multe judeţe ale ţării

Meteorologii au emis avertizare de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, valabilă luni şi marţi, când temperaturile vor fi ridicate....

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...

România a deschis scorul împotriva Ucrainei. 1-0, gol marcat de Stanciu

România a deschis scorul în meciul cu Ucraina, la turneul final al Campionatului European din Germania, Euro 2024. În minutul 29 al primei reprize, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă