4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSportContre Geoanฤƒ - Antonescu

Contre Geoanฤƒ – Antonescu

Fostul preลŸedinte al PSD Mircea Geoanฤƒ a declarat, sâmbฤƒtฤƒ, la Consiliul Naลฃional al PSD, cฤƒ nu existฤƒ „Românie debilฤƒ” decât în „mintea unora”, ลŸi i-a transmis, indirect, lui Crin Antonescu, cฤƒ s-ar putea trezi cฤƒ aleargฤƒ singur ลŸi iese pe locul doi.

Mircea Geoanฤƒ a declarat cฤƒ social-democraลฃii au fost corecลฃi în relaลฃia cu colegii liberali, potrivit Mediafax.

„DeลŸi suntem un partid cu talie dublฤƒ faลฃฤƒ de dânลŸii, am acceptat, pentru a avea aceastฤƒ alianลฃฤƒ împreunฤƒ ลŸi aceastฤƒ majoritate, paritate la nivel local ลŸi la nivel de guvernare. Niciun alt partid nu a fฤƒcut un astfel de sacrificiu tactic, pentru un scop strategic, cum am fฤƒcut-o noi ลŸi conducerea partidului. Am fost ลŸi suntem serioลŸi ลŸi oneลŸti ลŸi solidari pânฤƒ la capฤƒt, dar cred cฤƒ este legitim sฤƒ cerem acelaลŸi lucru din partea partenerilor noลŸtri”, a arฤƒtat Geoanฤƒ.

El a criticat politica liberalilor.

„De prea mult timp, pe fiecare subiect pe care partidul ลŸi guvernarea îl propune, vฤƒd o formฤƒ de rezistenลฃฤƒ, o formฤƒ de plan”, a spus Geoanฤƒ, adฤƒugând cฤƒ acesta este, în opinia sa, „un început de plan strategic de prepoziลฃionare pentru 2014”, în care practic se simte o opoziลฃie în interiorul puterii din partea unora dintre partenerii PSD.

„Nu este sฤƒnฤƒtos ลŸi trebuie sฤƒ spunem mai clar cฤƒ aceste lucruri nu sunt acceptabile ลŸi, aลŸa cum noi am fost oneลŸti ลŸi corecลฃi pânฤƒ la capฤƒt, aลŸteptฤƒm sฤƒ fim trataลฃi cu respect în casa noastrฤƒ, în care suntem partidul cel mare, ลŸi care suntem partidul care trebuie sฤƒ dฤƒm dovadฤƒ de înลฃelepciune dar ลŸi de fermitate”, a mai declarat Geoanฤƒ.

El a continuat: „Este o gândire greลŸitฤƒ pe care unii ลŸi-o propun, pentru cฤƒ, alergând dupฤƒ simpatia iluzorie a unor categorii care nu îl vor vota niciodatฤƒ, se riscฤƒ un lucru mult mai important, pierderea grosului alegฤƒtorilor USL care au votat în 2012 împotriva regimului Bฤƒsescu, ลŸi pentru Uniune, împotriva crizelor, a conflictelor sterile ลŸi pentru reconstrucลฃia ลฃฤƒrii”.

„Nu existฤƒ Românie debilฤƒ decât în mintea unora”, a mai spus Geoanฤƒ, adฤƒugând: „Cu o astfel de lipsฤƒ de încredere în propria ลฃarฤƒ ลŸi întregul popor, sฤƒ nu se trezeascฤƒ cumva unii cฤƒ aleargฤƒ singuri ลŸi ies pe locul doi”.

 

PreลŸedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, sâmbฤƒtฤƒ, afirmaลฃiile senatorului PSD Mircea Geoanฤƒ, apreciind cฤƒ, într-o reformulare, acesta ar spune cฤƒ „PSD nu-ลŸi permite sฤƒ se ลฃinฤƒ de cuvânt”, fiind vorba despre susลฃinerea liderului PNL la alegerile prezidenลฃiale.

Întrebat de jurnaliลŸti cum vede declaraลฃiile lui Mircea Geoanฤƒ, care a argumentat, în discursul la Consiliul Naลฃional al PSD, de ce social-democraลฃii ar trebui sฤƒ aibฤƒ propriul candidat la PreลŸedinลฃie în 2014, Crin Antonescu a rฤƒspuns: „Domnul Mircea Geoanฤƒ a dat aceastฤƒ declaraลฃie ลŸi aceastฤƒ declaraลฃie poate fi reformulatฤƒ, cred cฤƒ veลฃi fi de acord cu mine, ลŸi altfel: PSD nu-ลŸi permite sฤƒ se ลฃinฤƒ de cuvânt. Asta este pฤƒrerea domnului Mircea Geoanฤƒ, nu comentez”.

El a fost întrebat dacฤƒ, în situaลฃia în care PSD nu ลŸi-ar ลฃine promisiunile, PNL ar avea un motiv suficient pentru ieลŸirea de la guvernare.

„Eu nu am afirmat acest lucru, eu am reformulat, am tradus declaraลฃia vitejeascฤƒ a domnului Geoanฤƒ. Atâta tot (…) În momentul în care cineva încalcฤƒ un acord politic în pฤƒrลฃile sale fundamentale, evident cฤƒ acordul nu mai existฤƒ, dar eu ลŸtiu sฤƒ fac deosebire totuลŸi între PSD ลŸi domnul Geoanฤƒ, între diverse epoci din viaลฃa domnului Geoanฤƒ, aลŸa cฤƒ nu sunt alarmat de aceastฤƒ declaraลฃie”, a spus preลŸedintele PNL.

PreลŸedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în 31 octombrie, la Realitatea TV, comentând consecinลฃele pactului de coabitare, cฤƒ „avem o ลฃarฤƒ debilฤƒ în plan intern, care greu reuลŸeลŸte (…) sฤƒ meargฤƒ înainte, în revigorarea economiei”, el menลฃionând cฤƒ existฤƒ ลŸi o paralizie a Guvernului ลŸi a majoritฤƒลฃii

Cele mai citite

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ