In fiecare joi, incepand cu ora 18:00 la Chefs Floreasca, bucataria romaneasca va primi un adevarat upgrade al gusturilor. Restaurantul iti propune sa experimentezi traditii culinare romanesti sub o forma total neasteptata, care o sa te surprinda in cel mai placut mod. Deja cunoscutele bucate romanesti vor fi reinterpretate, gatite intr-o nota avangardista si inovatoare. Un adevarat tribut adus gusturilor de altadata, dar intr-o varianta 2.0.
Pentru aceasta saptamana meniul romanesc reinterpretat va contine:
1. MBS (mamaliguta cu branza si smantana) la cuptor, cu Ou 250gr 17lei
Roasted Polenta with Cheese and Cream with Egg
Acest preparat delicios face parte din mostenirea culinara a romanilor. Odata formata, mamaliguta cu branza este dată puţin la cuptor să se lege straturile şi să prindă crustă, iar apoi se serveste cu o lingură de smântână si cu un delicios ou deasupra.
This is a delicious dish that is part of the Romanian culinary heritage. Once is it form, the polenta and cheese are roasted so that the layers are blended and makes a crispy crust and then it is served with cream and a delicious quill egg.
2. Burta de Porc crocanta, cu Piure de cartofi cu Ierburi Aromatice si Ceapa Verde 300gr 35lei
Crispy Pork Belly with Mashed Potatoes, Aromatic herbs and Green onion
Vorba romaneasca “Cea mai buna leguma-i porcu” este premisa acestui preparat surprinzator si foarte delicios. O bucata strasnica de burta de porc, gatita sa fie crocanta, este insotita de un piure fin de cartof. Acest adevarat regal gastronomic, este completatat cu blandete si desavarsire de o selectie de ierburi aromatice si cu prospetimea cepei verzi. Toate aceste gusturi formeaza o hora spectaculoasa de savori.
The Romanian saying “There’s no better vegetable than pork” is the real premises of this truly surprising and delicious dish. A chunk of pork belly, crispy cooked, is joined by a fine potato puree. This regal feast is gently completed and perfected with a selection of aromatic herbs and with the freshness of green onion. All of these are coming along in this spectacular dance of flavors.
3. Jumatate de Pui crocant, cu Saramura de Rosii Coapte, servit cu Mamaliga Neagra 450gr 38lei
Half of Crispy Chicken with Roasted Tomatoes brine, served with Black Polenta.
Gustul traditional al bucatelor de altadata se regaseste in acest preparat. Delicioasa saramura de rosii coapte invaluie intr-o aroma plina de savoare carnea crocanta dar si frageda de pui. Preparatul are parte de o prezentare speciala si unica in acelasi timp, datorita mamaligii, pe care chefii nostri au trasformat-o complet.
The good old traditional taste of food it is found in this dish. The delicious roasted tomato brine, covers the crispy yet tender chicken meat in delicate flavor. The dish has a special and unique presentation, thanks to polenta, that our chefs completely transformed.
4. Tort de Biscuiti, cu Ciocolata, Nuci si Alune de Padure 150gr 19lei
Biscuit Cake with Chocolate, Nuts and Hazelnuts
Un dulce cu aroma de copilarie, ce contine dorul gusturilor de altadata este pus astazi in prim plan. Amestecul de ciocolata, nuci si alune de padure este irezistibil. Toate aceastea impreuna cu biscuitii fac din acest desert unul cu adevarat memorabil.
A cake with childhood flavor that has the good old taste of homemade desserts it is highlighted today. The combination of chocolate, nuts and hazelnuts it is irresistible All of this is mixed with biscuits and results a truly memorable dessert.