14.8 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSpecialDoi răniţi în incendiul din Colectiv vor fi transferaţi în străinătate

Doi răniţi în incendiul din Colectiv vor fi transferaţi în străinătate

Doi răniţi în incendiul din clubul bucureştean Colectiv, de la finalul lunii octombrie, vor fi transferaţi în străinătate, potrivit reprezentanților Grupului Integrat de Intervenţie în Criză, citaţi de Mediafax.

Coordonatorul Grupului Integrat de Intervenţie în Criză, Bogdan Diaconu a precizaz că pacienții sunt în prezent în afara oricărui pericol.

Unul este internat în Capitală, celălalt, care a fost transferat în Norvegia și repatriat, se află la domiciliu. În cazul acestuia din urmă, au survenit probleme medicale în procesul de repatriere.

Propunerea Grupului Integrat de Intervenţie în Criză este ca aceștia să fie transferați acum în Belgia.

Diaconu a mai precizat că este foarte posibil ca unul dintre cei doi să fie transferat până în Crăciun, iar celălalt după Crăciun.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, în prezent 40 de răniți în incendiul de la Colectiv se află internați în spitalele din țară și din străinătate.

In spitalele din București sunt internate 18 victime ale incendiului din data de 30 octombrie 2015, dintre care 1pacient în stare critică.

Datele pentru fiecare unitate sanitară: Spitalul de Arși – 3 pacienți internați, Spitalul Bagdasar Arseni – 2 pacienți de internați, Spitalul Grigore Alexandrescu –3 pacienţi internați, Spitalul Elias – 2 pacienți internați, Spitalul Militar Central – 4 pacienți internați, Spitalul de Urgență din București – 3 pacienți internați, Spitalul CC Iliescu – 1 pacient internat, 

Până în prezent au fost externate 63 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară.

Un număr de 39 de persoane au fost transferate în unități sanitare din strainatate, după cum urmează: Austria – 5 persoane transferate, 1 deces, 2 persoane în stare stabilă, 2 persoane externate, Belgia– 8 persoane care se află în stare stabilă, Olanda– 8 persoane transferate, 2 decese, 4 persoane în stare stabilă, 2 persoane externate, Germania- 5 persoane transferate, 2 persoane in stare stabila, 3 decese, Marea Britanie– 9 persoane, 3 decese, 4 persoane stare stabilă, 2 persoane externate, Norvegia – 1 persoană stare stabilă, externata, Israel – 3 persoane, din care 1 deces, 2 persoane în stare stabilă.

MS anunţa, marţi, că în spitalele din străinatate se află internați 22 de răniți din incendiul de la Colectiv, dintre care un cetățean german. De asemenea, alți 4 pacienți au fost externați și se află în tratament în ambulatoriu, în spitalele din străinătate.

Numărul persoanelor decedate în incendiul din 30 octombrie 2015 a ajuns la 62, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 11 dintre răniții transferați în străinătate.

Cele mai citite

AEP, Autoritatea Electorală Permanentă, oferă bani pentru alegerile prezidențiale: cum devii membru în secțiile de votare

Pentru a deveni membru al unei secții de votare în cadrul alegerilor prezidențiale și parlamentare din România, procesul implică mai mulți pași și respectarea...

Majorarea salariului minim la 4.050 lei stârnește tensiuni între sindicate și patronate

Propunerea de majorare a salariului minim brut la 4.050 de lei, programată pentru 1 ianuarie 2025, a generat dezbateri aprinse între sindicate și patronate....

Firmă de catering care furnizează mâncarea pentru pacienții unui spital, închisă de comisarii de la Protecția Consumatorului

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit condiții igienice dezastruoase la o firmă de catering din Drobeta-Turnu Severin, responsabilă cu asigurarea meselor pentru peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă