19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieUniunea Europeană a pledat la OMC pentru retragerea tarifelor impuse de Trump...

Uniunea Europeană a pledat la OMC pentru retragerea tarifelor impuse de Trump importurilor de metale

Trump a stabilit în 2018 tarife de 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru cele de aluminiu, în conformitate cu o lege americană din 1962 care permite preşedintelui să restricţioneze importurile pe motiv de securitate naţională.

Măsurile au dus la depunerea a nouă plângeri la OMC din partea unor state exportatoare de oţel ca China, India, Rusia şi Turcia. Canada şi Mexic şi-au retras cazurile, după ce au încheiat un acord de liber schimb cu Statele Unite.

Oficialii UE şi ai SUA au prezentat luni argumentaţii în faţa unei comisii formate din trei arbitri, din Uruguay, Chile şi Filipine.

Statele Unite susţin că guvernele decid singure în privinţa securităţii naţionale, aceasta neputând fi evaluată de o comisie de trei persoane a OMC, la Geneva.

”Dacă Statele Unite vor pierde cazul, Donald Trump va fi foarte furios”, a declarat un diplomat al uneia dintre ţările reclamante.

Comisia OMC, care analizează toate cele şapte cazuri, a anunţat că nu va lua o decizie înainte de ultimul trimestru al anului 2020, ceea ce înseamnă că aceasta ar putea avea loc după alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie.

Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă