21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialActorul Orlando Bloom, care plănuia o vizită oficială în India, deportat

Actorul Orlando Bloom, care plănuia o vizită oficială în India, deportat

Actorul britanic Orlando Bloom a fost deportat din India, sâmbătă, la câteva ore de la sosirea pe Aeroportul Internaţional Indira Gandhi din New Delhi, pe motiv că nu avea o viză de călătorie validă, potrivit dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Starul britanic, în vârstă de 38 de ani, a ajuns în India la ora locală 01.30, la bordul unui avion al companiei British Airways, care decolase din Marea Britanie. El a fost reţinut imediat după aterizare şi plasat, la ora 04.00, la bordul altei aeronave, operată de aceeaşi companie, cu destinaţia Londra.

Biroului pentru Imigraţie (BOI) ar fi putut să îi permită starului să rămână pe teritoriul Indiei o perioadă mai îndelungată, în virtutea unui permis special, deşi Bloom nu avea o viză validă, au declarat surse aerportuare.

Orlando Bloom, care fusese invitat în mod oficial în India pentru a promova turismul, a solicitat o viză turistică electronică, în urmă cu câteva săptămâni,  dar a aflat că i-a fost refuzată abia după ce a ajuns pe aeroportul din New Delhi. Ministrul de Externe indian, Sushma Swaraj, a trebuit să intervină, pentru a obţine o viză validă pentru Orlando Bloom, pentru ca el să revină în India cât mai repede.

Potrivit unei surse, actorul ar fi fost foarte supărat din cauza acestei situaţii neplăcute şi a deportării sale, întrucât nici el, nici echipa sa de consultanţi nu erau la curent cu faptul că ar exista o problemă cu solicitarea de viză.

În plus, Orlando Bloom a avut de suferit din cauza unei infecţii stomacale, care l-a împiedicat să urce la bordul primului avion pentru a se întoarce în Marea Britanie, fiind nevoit să aştepte câteva ore înainte de a lua următorul avion spre Londra.

Un oficial al Aeroportului Indira Gandhi din New Delhi a condamnat „comportamentul arogant” al angajaţilor de la Biroul pentru Imigraţie şi i-a acuzat că „au pătat imaginea Indiei în lumea întreagă, deoarece l-au deportat în mod intenţionat, chiar dacă aveau la dispoziţie alte opţiuni”, care i-ar fi permis să rămână în India.

„O viză a fost emisă pe numele lui după intervenţia ministrului Sushma Swaraj, iar Orlando Bloom a revenit la New Delhi, duminică”, a adăugat aceeaşi sursă.

Alţi angajaţi ai aeroportului, care au fost prezenţi în momentul deportării actorului, spun că angajaţii BOI ar fi putut să îi ofere starului britanic un permis de aterizare temporar, care i-ar fi permis să rămână în ţara respectivă până la 72 de ore în virtutea unor circumstanţe speciale.

Orlando Bloom fusese invitat în India de ministrul general al regiunii Uttar Pradesh, Akhilesh Yadav, cu scopul de a contribui la promovarea turismului în acea regiune.

Starul britanic ar fi trebuit să îl însoţească pe politicianul Amar Singh într-o vizită la Taj Mahal. Potrivit cotidianului The India Times, politicianul a fost la rândul său extrem de dezamăgit din cauza acestui incident, întrucât urma să organizeze şi un dineu oficial, la care actorul ar fi trebuit să fie invitatul de onoare.

Orlando Bloom, care a putut fi văzut în filme precum „Elicopter la pământ!/ Black Hawk Down” (2001), „Troia/ Troy” (2004), „Regatul Cerului/ Kingdom of Heaven” (2005) şi „Cei trei muschetari/ The Three Musketeers” (2011), este cunoscut mai ales pentru rolul elfului Legalas din trilogiile „Stăpânul inelelor” şi „Hobbitul”. Starul britanic a jucat şi în franciza foarte profitabilă „Piraţii din Caraibe”, alături de Johnny Depp.

 

 

 

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă