16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialBaraj CM 2014: Posibilele adversare ale României. De cine trebuie să se...

Baraj CM 2014: Posibilele adversare ale României. De cine trebuie să se teamă tricolorii

România a obţinut, marţi seară, calificarea la barajul pentru mondialul de fotbal de anul viitor, din Brazilia. Tricolorii au învins Estonia, la Bucureşti, în ultimul meci al grupei D, scor 2-0. 

Tricolorii, antrenaţi de Victor Piţurcă, îşi vor afla adversara de la baraj pe data de 21 octombrie, în urma tragerii la sorţi de la Zurich, urmând ca dubla manşă să se desfăşoare în zilele de 15 noiembrie, la Bucureşti, respectiv 19 noiembrie, în deplasare.

Vezi aici Live TEXT Grecia – România 21.45: Echipele de start! Totul despre barajul pentru CM 2014

Posibilele adversare ale României

La baraj s-au calificat 8 echipe de pe locul al doilea din cele nouă grupe ale preliminariilor, din regiunea Europa. Danemarca, locul 2 în grupa B, a ratat barajul, locul său fiind considerat de FIFA cel mai slab.

Care sunt adversarele României, din urna favoritelor: Portugalia, Croaţia, Ucraina şi Grecia.

Alături de România, în urna echipelor cu a doua şansă se află: Franţa, Suedia şi Islanda.

Citeşte şi Baraj CM 2014: Reacţii după România – Estonia 2-0. Ce spune selecţionerul estonian

De cine trebuie să se teamă tricolorii

Portugalia pare de departe cel mai puternic adversar, având în vedere că starul echipei, Cristiano Ronaldo, este o adevărată locomotivă pentru echipa sa în meciurile importante. Lusitanii au avut totuşi un parcurs nu foarte strălucit în aceste preliminarii, ei terminând pe locul secund, după naţionala Rusiei, în grupa F. Punctul cel mai slab al echipei rămâne defensiva, după cum s-a văzut şi în dubla cu Israel.

Rezultate în grupe: Rusia (1-0/0-1), Israel (1-1/3-3), Irlanda de Nord (1-1/4-2), Azerbaidjan (3-0/2-0), Luxemburg (3-0/2-1)

Ucraina este o echipă care a produs surpriza în aceste preliminarii, ei reuşind două egaluri cu Anglia şi o victorie strălucită, scor 3-1, cu Polonia. Vecinii noştri au o apărare puternică, iar cum tricolorii au un atac încă la nivel de formare România ar putea întâmpina probleme. Pe de altă parte ucrainenii au demostrat că au oameni de gol, reuşind rezultate onorabile cu echipe precum Anglia, dar şi scoruri uriaşe cu San Marino, 9-0/8-0.

Rezultate în grupe: Anglia (0-0/1-1), Moldova (2-1/0-0), Muntenegru (0-1/4-0), Polonia (1-0/3-1), San Marino (9-0/8-0)

Croaţia este o echipă în creştere, o echipă în curs de formare, care nu întârzie să arate de ce este capabilă. Au învins Serbia, o echipă importantă şi au ţinut piept Belgiei, care rămâne una dintre echipele puternice ale Vestului. Croaţia se remarcă printr-un joc de echipă foarte bine închegat şi ar putea produce surprize dacă la mondialul de anul viitor, dacă va obţine calificarea.

Rezultate în grupe: Belgia (1-2/1-1), Serbia (2-0/1-1), Ţara Galilor (2-0/2-1), Scoţia (0-1/0-1), Macedonia (1-0/2-1)

Grecia este aceeaşi echipă care câştiga campionatul european de fotbal, cu toate că antrenorul s-a schimbat între timp. La fel ca şi atunci, primeşte cu greu goluri şi reuşeşte să marcheze atât cât să-şi asigure victoria în meciuri importante. Poate părea o echipă de mâna a doua, însă au demonstrat că pot profita de greşelile adversarilor, iar tricolorii au făcut multe erori în aceste preliminarii. Oricum Grecia rămâne cel mai accesibil adversar pe care l-ar putea întâlni România.

Rezultate în grupe: Bosnia (0-0/1-3), Letonia (1-0/2-1), Lituania (2-0/1-0), Slovacia (1-0/1-0), Liechtenstein (2-0/1-0)

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă