20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialHaga a prezentat scuze Moscovei

Haga a prezentat scuze Moscovei

Olanda a prezentat miercuri scuze Rusiei şi a recunoscut că prin agresarea unui diplomat rus la Haga a fost încălcată Convenţia de la Viena, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului olandez de Externe a precizat că Olanda îşi cere scuze „doar pentru încălcarea Convenţiei de la Viena, nu şi pentru acest incident în general”, conform purtătorului de cuvânt al Ministerului olandez de Externe.

Conform acestei Convenţii, poliţia olandeză nu avea dreptul să-l agreseze pe diplomatul rus, care beneficiază de imunitate de jurisdicţie.

Şeful Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului rus, Aleksei Puşkov, a declarat că scuzele Olandei nu sunt suficiente şi a cerut ca cei responsabili pentru acest incident să fie pedepsiţi.

Recent, diplomatul rus Dmitri Borodin a fost reţinut în forţă la domiciliul său din Haga şi deţinut mai multe ore de către poliţia olandeză. Ulterior, preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că acest incident „este o încălcare grosolană a Convenţiei de la Viena”, iar ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că relaţiile dintre Rusia şi Olanda depind de faptul cum va reacţiona Haga în cazul atacului împotriva lui Borodin.

Citeşte şi Olimpiada de la iarnă de la Soci, la discreţia spionilor lui Putin

Cele mai citite

A găsit un craniu uman în timp ce își plimba câinele

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari, județul Gorj, au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 50 de ani, din comuna Bâlteni,...

Ai nevoie de un credit avantajos? Află de ce să apelezi la un broker de credite

Când veniturile nu îți permit achiziția unor bunuri de valoare sau dezvoltarea unui business, creditele sunt cea mai bună opțiune. Dar cum faci să...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...
Ultima oră
Pe aceeași temă