17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialColumbia: Licitaţii de fecioare, supervizate de bande criminale

Columbia: Licitaţii de fecioare, supervizate de bande criminale

 La Medellin, bande de stradă vânează fetele din oraş de peste 10 ani şi apoi le vând celui care oferă mai mult. Clienţii primesc un cod secret ce le asigură accesul pe site-ul licitaţiei şi când vânzarea s-a încheiat siturile sunt demontate şi pliantele distruse.

După dezvăluirile făcute în raportul ONG-ului C3, reţelele criminale au avertizat victimele contactate că vor fi ucise dacă mai vorbesc.

Terorizate de bandele criminale, familiile tinerelor fete din Medellin sunt neputincioase şi nu pot împiedica pregătirea licitaţiilor. Unele sunt oferite pentru orgiile organizate de baronii drogurilor şi şefii mafiei care controlează lumea interlopă columbiană, orgii ce urmează tradiţia începută de Pablo Escobar, celebrul cap al cartelului Medellin, cunoscut pentru apetitul pentru fecioare adolescente.

După ce sunt vândute, multe tinere nu mai apar în oraş şi intră în reţele de prostituţie. Îmbunătăţirea securităţii în ultimul deceniu la Medellin a dus la schimbarea oraşului, dintr-o zonă de război, într-un loc cosmopolit şi la dezvoltarea turismului. Rata criminalităţii a scăzut, reţelele de turism sexual au explodat şi ghidează turiştii prin bordelurile oraşului şi zonele „roşii”. Acest „comerţ” este supervizat de cele mai mari bande specializate. Potrivit anchetei C3 (Corporation Consultoria de Conflicto Urbano), clienţii de încredere sunt contactaţi prin intermediul acestor reţele şi le sunt oferite broşuri ce conţin fotografiile copiilor şi date de spre licitaţii, li se oferă o mică selecţie sau cataloage online ale fetelor.

Autorităţile sunt la curent cu practica, dar se confruntă cu tăcerea ce înconjoară fenomenul. Medellin este controlat de crima organizată, în timp ce un război are loc între două reţele mafiote, vestigii ale imperiului criminal al lui Escobar, numite astăzi Oficina de Envigado, şi armata narco-paramilitară cunoscută ca Urabeños, care asigură circulaţia fetelor şi garantează tăcerea victimelor.

Cele mai citite

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

A găsit un craniu uman în timp ce își plimba câinele

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari, județul Gorj, au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 50 de ani, din comuna Bâlteni,...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă