17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialUn scafandru a murit, după ce a intrat în mare să demonteze...

Un scafandru a murit, după ce a intrat în mare să demonteze geamanduri

Un scafandru profesionist a murit, miercuri, în staţiunea Mamaia, în timp ce demonta geamanduri, transmite Mediafax. Cauza a fost, cel mai probabil, un stop cardiac, susţin reprezentanţii Poliţiei Judeţene Constanţa.

Bărbatul de 50 de ani se afla în mare când i s-a făcut rău. S-a îndreptat spre mal, unde a încercat să-şi scoată costumul, însă şi-a pierdut cunoştinţa. El a fost găsit pe plajă de câţiva trecători, care au sunat la 112.

Medicii de pe ambulanţa care a ajuns la faţa locului au încercat să îl resusciteze timp ce 45 de minute pe scafandru, însă fără succes, în final fiind declarat decesul.

Potrivit poliţiştilor, cauza probabilă a decesului este un stop cardiac.

Trupul neînsufleţit al scafandrului a fost dus la morgă pentru necropsie.

Bărbatul a lucrat timp de 25 de ani ca scafandru profesionist, iar în prezent conducea o firmă.

Firma la care era administrator bărbatul se numeşte SC Opal Construct SRL, iar, potrivit unui comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, societatea executa o lucrare subcontractată de la ABADL, în urma unei licitaţii publice privind atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru semnalizarea digurilor de larg din staţiunea Mamaia şi municipiul Constanţa.

Conform prevederilor contractuale, SC Opal Construct SRL are obligaţia de a executa lucrări de mentenanţă în ceea ce priveşte montarea şi demontarea sistemului de semnalizare la începutul şi la sfârşitul sezonului estival.

"În conformitate cu prevederile aceluiaşi contract, executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea şi siguranţa operaţiunilor executate", se mai menţionează în comunicatul ABADL.

Cele mai citite

Cum alegi parasolarul auto ideal

Parasolarele auto sunt accesorii utilizate pentru a proteja interiorul mașinii de razele solare intense, reducând acumularea de căldură și protejând materialele din interior de...

Mark Rutte, noul lider NATO, promite sprijin pentru Ucraina: Nu mă tem de rezultatul alegerilor din SUA

Rutte a declarat că ar putea colabora cu oricare dintre candidații la Casa Albă Noul șef al NATO, Mark Rutte, și-a exprimat marți sprijinul ferm...

Vis pe gheață în Sfântu Gheorghe: Contractul pentru patinoarul din oraș a fost semnat

Viitorul patinoar va fi dotat cu un centru medical și va putea găzdui turnee internaționale Ministerul Dezvoltării și autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au semnat...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă