17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialLocomotivă în flăcări la Vaslui. 100 de pasageri au fost evacuaţi

Locomotivă în flăcări la Vaslui. 100 de pasageri au fost evacuaţi

UPDATE. Trenul de persoane Regio Tecuci – Iaşi, a cărui locomotivă a luat foc în mers la aproximativ trei kilometri de staţia CFR Bârlad, şi-a reluat traseul, miercuri după-amiază, cu o întârziere de 120 de minute.

Repunerea garniturii în circulaţie s-a făcut după trimiterea unei alte locomotive de către Regionala de Transporturi Feroviare Iaşi pentru tractarea celor trei vagoane cu călători, transmite Mediafax.

„Locomotiva la care a apărut un scurtcircuit la un cablu electric din sala motoarelor a fost deconectată de la vagoane pentru siguranţa călătorilor. Între timp, a fost adusă o locomotivă de ajutor de la Tecuci, staţie situată la 50 de kilometri de Bârlad, cu care au fost tractate atât cele trei vagoane, cât şi locomotiva la care s-a înregistrat incendiul, evident odată cu lichidarea acestuia. În staţia CFR Bârlad, după schimbarea locomotivei, trenul şi-a reluat cursa spre Iaşi”, a declarat şeful Biroului Vaslui al Poliţiei Transporturi Feroviare, Costel Puflea.

Potrivit acestuia, locomotiva cu probleme a fost garată în staţia CFR Bârlad, urmând ca Regionala Transporturi Feroviare Iaşi să trimită o echipă care să ancheteze cauza incendiului.

_ _ _ _ _

Locomotiva unui tren de persoane de pe ruta Tecuci-Iaşi a luat foc, miercuri după-amiază, între localităţile Bârlad şi Zorleni din judeţul Vaslui.

Aproximativ 100 de pasageri aflaţi în vagoane au fost evacuaţi, pompierii intervenind pentru stingerea focului, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, locomotiva trenului Regio a luat foc la aproximativ trei kilometri de la plecarea din Gara Bârlad. La faţa locului au fost trimise două echipaje de pompieri, care la ora transmiterii acestei ştiri intervin pentru stingerea focului.

Totodată, locomotiva a fost desprinsă de cele trei vagoane pentru a nu exista pericolul extinderii incendiului la acestea.

„Reprezentanţii CFR Călători au decis să trimită o altă locomotivă care să tracteze vagoanele înapoi spre Bârlad”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Cele mai citite

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...

Ghid rapid pentru machiajul perfect în 5 pași

Când vine vorba de machiaj, simplitatea este cheia. Dacă te grăbești dimineața sau ai un eveniment neașteptat, e important să ai o rutină rapidă...

Calendarul obligațiilor fiscale pentru octombrie 2024: Ce termene importante trebuie respectate de contribuabili

În luna octombrie 2024, contribuabilii trebuie să fie atenți la o serie de obligații fiscale, conform calendarului publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă