13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialBourceanu: Ar fi ideal să înscriem şapte-opt goluri în Andorra. Nu ştiu...

Bourceanu: Ar fi ideal să înscriem şapte-opt goluri în Andorra. Nu ştiu dacă reuşim

Alexandru Bourceanu, mijlocaş al echipei Steaua, convocat la naţională, a declarat, marţi, că ar fi ideal ca echipa naţională să câştige la o diferenţă de şapte-opt goluri partida cu Andorra, din preliminariile Cupei Mondiale, potrivit Mediafax.

Sincer să fiu, nu cred că va fi greu cu Andorra. Va fi greu până vom înscrie şi sper să o facem cât mai repede. Sunt aproape sigur că ne vom concentra la maxim şi vom câştiga meciul. E chiar un meci pe care trebuie să-l câştigăm fără probleme. Nu ştiu dacă la scor, important este să câştigăm fără probleme. Ideal ar fi la scor, dar nu ştiu dacă vom reuşi. Obiectivul ideal ar fi să înscriem şapte-opt goluri în Andorra. Dacă am reuşi lucrul acesta, şansele noastre ar creşte considerabil. Am rămâne la două – trei goluri diferenţă de Turcia. Totuşi, cred că este un obiectiv foarte sus. Am putea, dar trebuie să ţinem cont că Andorra a pierdut la scoruri mari doar meciurile din deplasare”, a spus Bourceanu.

Alexandru Bourceanu a afirmat că în cazul în care Olanda va juca la un nivel bun cu Ungaria şi Turcia, atunci şansele de calificare în baraj ale României sunt foarte mari. „Ţinând cont că Olanda este o echipă extrem de puternică şi dacă va juca la un nivel foarte bun, avem şanse foarte mari să mergem la baraj. Şansele de calificare sunt foarte bune dacă Olanda joacă la un nivel bun în ambele meciuri, deci nu foarte bun, cred că avem şanse uriaşe. Suntem ferm convinşi că nu vor fi niciun fel de aranjamente”, a completat Bourceanu.

Mijlocaşul stelist a menţionat că în cazul unei victorii a Olandei asupra Ungariei, pe jucătorii echipei naţionale va fi o presiune foarte mare la meciul cu Estonia. „Cred că avem două meciuri la îndemână, nu uşoare, dar pe care putem să le câştigăm, suntem o echipă mai valoroasă atât faţă de Andorra, cât şi de Estonia. Cred că dacă vom învinge în Andorra, iar Olanda va reuşi să oprească pe Ungaria, la meciul cu Estonia va fi o presiune foarte mare. Vom juca un meci decisiv pentru noi, cu toate că nu vom fi sută la sută la mâna noastră. Trebuie să ne câştigăm meciurile şi apoi vom vedea dacă vom merge în baraj”, a explicat Bourceanu.

El este convins că adversarii din baraj vor fi cel puţin la nivelul României. „În baraj vom întâlni echipe de la nivelul nostru în sus. În principiu nu am pleca cu prima şansă”, a subliniat Bourceanu.

Întrebat ce moral au jucătorii echipei naţionale după înfrângerea cu Turcia, dar şi cei ai Stelei după eşecul din Liga Campionilor contra formaţiei Chelsea Londra, Alexandru Bourceanu a răspuns: „Noi trebuie să câştigăm meciul, nu interesează pe nimeni ce moral avem. Pe nimeni nu interesează cum ne simţim, ce am mâncat, ce s-a întâmplat, dacă am dormit în noaptea dinaintea meciului. Toată lumea aşteaptă să intrăm pe teren şi să câştigăm meciul. Nimeni nu îşi doreşte cu adevărat cum ne simţim noi. Lumea aşteaptă, dar şi noi aşteptăm, ca în ziua meciului şi la meci trebuie să ne comportăm ca nişte roboţi. Ăsta e adevărul, durul adevăr”.

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Andorra a făcut un progrese devenind o echipă greu de învins, dar cu toate acestea a precizat că şi-ar dori ca echipa naţională să marcheze şapte-opt goluri în meciul direct programat, vineri, în preliminariile CM 2014.

Echipa naţională a României întâlneşte la 11 octombrie, de la ora 21.30, Andorra în deplasare şi în 15 octombrie, de la ora 21.00, Estonia la Bucureşti pe Arena Naţională, în ultimele două partide din grupa D a preliminariilor CM 2014.

Cele mai citite

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă