16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportAntonescu: Toţi senatorii PNL au votat în cazul Vosganian, dacă ne abţineam...

Antonescu: Toţi senatorii PNL au votat în cazul Vosganian, dacă ne abţineam noi se abţinea tot USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că toţi senatorii liberali au votat în cazul solicitării de începere a urmării penale în cazul lui ministrului Varujan Vosganian, exprimându-se împotrivă, precizând că a fond abandonată ideea abţinerii în urma discuţiilor din USL, transmite Mediafax.

Antonescu a fost întrebat de ce senatorii PNL au votat împotriva începerii urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian, în condiţiile în care luni dimineaţă înaintea şedinţei USL a anunţat că propune să se abţină.

„Au votat toţi (senatorii PNL, n.r.). Nu am mai putut-o aplica pentru că eu atunci când am făcut-o şi am consultat şi partenerii din USL, şi alte grupuri politice au spus: «Atunci şi noi ne abţinem». În această situaţie, noi am fi putut declanşa prin abţinerea de la vot, sau neparticiparea la şedinţă, o situaţie de lipsă de cvorum care ar fi fost şi mai jenantă şi ar fi dus lucrurile mai departe. Atunci am mers în plen şi fiecare a votat cum a dorit”, a răspuns Antonescu.

Rezultatul oficial al votului Senatului în cazul solicitării privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Varujan Vosganian a fost anunţat în plen, fiind înregistrate 126 de voturi „împotrivă” şi 25 de voturi „pentru”.

Citeşte şi: Vosganian a demisionat degeaba. Decizia Senatului îl apără. Chiţoiu, interimar la Economie

Votul a fost secret cu bile, fiind exprimate 151 de voturi.

Anterior, surse parlamentare au declarat pentru MEDIAFAX că plenul Senatului a respins solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Varujan Vosganian, votul fiind covârşitor împotriva solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Solicitările au fost trimise Senatului şi şefului statului de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urma cererii primite de la şeful DIICOT.

Dosarul în care DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Videanu şi Vosganian este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Cele mai citite

Pod energetic peste Marea Neagră: Serbia, la un pas de a se conecta la cablul submarin strategic

Serbia interesată de megaproiectul care va lega rețele naționale de energie din Europa cu cele din Caucazul de Sud Proiectul construirii unui cablu energetic submarin...

Norvegia vrea să construiască un gard la granița cu Rusia

Norvegia ia în considerare construirea unui gard la granița cu Rusia, potrivit ministrului justiției din țară, Emilie Enger Mehl. Într-un interviu acordat NRK, ministrul...

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă