16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportBăsescu: Ştiu că în momentul de faţă ministrul Cazanciuc este ţinut de...

Băsescu: Ştiu că în momentul de faţă ministrul Cazanciuc este ţinut de ordinele lui Ponta

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, că în acest moment, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, este „ţinut” de ordinele premierului Victor Ponta, care nu are niciun fel de atribuţii în propunerile pentru desemnarea procurorilor, transmite Mediafax.

„Ştiu precis că în momentul de faţă ministrul Cazanciuc este ţinut de ordinele prim-ministrului, or prim-ministrul nu are nicio atribuţiune în propuneriel de desemnare a procurorilor”, a spus preşedintele.

Băsescu a mai spus că premierul trebuie să se ocupe de şomaj, de utilizarea banilor europeni, de gazele de şist, dar că, în ceea ce priveşte justiţia, nu are atribuţiuni.

Traian Băsescu a arătat că regulamentul de funcţionare al DNA, aprobat cu acordul ministrului, a fost respectat ad literam.

„Întrebaţi-l pe Morar dacă i-a venit de la Predoiu sau de la Monica Macovei vreo propunere pe care el n-a făcut-o. Deci întotdeuna a fost consultat procurorul şef DNA cu privire la adjuncţi, şefi de secţie, la adjuncţii şefilor de secţie”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele a ţinut să respingă acuzaţiile potrivit cărora scandalul în jurul numirilor de la DNA reprezintă o luptă de influenţă între cele două Palate.

„Voi fi de acord cu această afirmaţie dacă măcar unul din aceşti mincinoşi, aceşti falsificatori de adevăruri, care spun că Parchetele sunt ale lui Băsescu, dacă măcar un procuror va spune «Preşedintele m-a influenţat în acest dosar». Atâta timp cât nu există niciun procuror, niciun judecător care să spună că măcar o dată l-am sunat pentru un dosar, resping orice astfel de afirmaţie”, a comentat Traian Băsescu.

Citeşte şi: Băsescu: Privatizarea CFR Marfă va face obiectul unei anchete

Citeşte şiBăsescu: Mandatul preşedintelui e de 5 ani, poate cer înapoi lunile în care am fost suspendat

Citeşte şi: Băsescu: Ghiţă sau Voiculescu ar putea lua TVR-ul

Citeşte şi: Băsescu: Ponta a încălcat Pactul de coabitare. Rămânerea lui Dragnea în Guvern, o greşeală

Cele mai citite

Ungaria oferă laptopuri gratuite elevilor, în timp ce România retrage tabletele distribuite în pandemie

Ungaria derulează cu succes un program național de sprijin educațional, prin care elevii din clasele a V-a și a IX-a primesc laptopuri gratuite din...

Norvegia vrea să construiască un gard la granița cu Rusia

Norvegia ia în considerare construirea unui gard la granița cu Rusia, potrivit ministrului justiției din țară, Emilie Enger Mehl. Într-un interviu acordat NRK, ministrul...

Ratele la creditele în lei vor crește din octombrie, pe fondul majorării IRCC

Ratele la creditele în lei contractate după 2019 vor înregistra o creștere începând din luna octombrie, ca urmare a majorării Indicelui de Referință pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă