21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInvestigații România Liberă16 milioane de lei cadou pentru firma fondată de Sebastian Ghiţă

16 milioane de lei cadou pentru firma fondată de Sebastian Ghiţă

Un contract al Ministerului Educaţiei, de peste 16 milioane de lei, a fost atribuit companiei Asesoft Technologies SRL, parte din grupul Asesoft Internaţional fondat de Sebastain Ghiţă, informează hotnews.ro.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a atribuit contractul „Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România” cod SMIS 39144, finanţat prin fonduri europene, pentru suma de 16,375 milioane de lei. Proiectul va avea şi un subcontractor, SIVECO SA, pentru suma de 16,050 milioane RON, adică 98% din valoarea totală.
 
Anunţul de atribuire a contractului a apărut pe 5 octombrie, pe www.e-licitaţie.ro, cu numărul 140612/05.10.2013.
 
Potrivit documentaţiei de licitaţie, din Anunţul de participare numărul 141945/13.02.2013, „Obiectul contractului vizează implementarea SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România) pentru a susţine dezvoltarea strategică a activităţilor legate de managementul educaţiei prin dezvoltarea unui instrument unitar dedicat care să răspundă atât nevoilor administrative şi procesului decizional la nivel MECTS (legate în special de luarea de decizii pe baza analizei indicatorilor de performanţă, dar şi de asigurarea transparenţei proceselor investiţionale, gestiunea problematicii resurselor umane, alcătuirea şi exploatarea SIIIR), dar şi nevoilor identificate la nivel local.”.
 
Contractul este finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.
 
Pentru această licitaţie au fost primite numai două oferte, de la SC Novensys Dynamics SRL, cu terţ susţinător – SC Novensys Corporation SRL şi, respectiv, SC Asesoft Technologies SRL cu terţ susţinător şi subcontractant – SC SIVECO România SA. (vezi informaţii despre ofertanţi în documentul ataşat).
 
În timpul procedurii de licitaţie, trei companii au depus contestaţie. Dat fiind că prin documentaţie nu a fost limitat procentul în care contractul poate fi subcontractat, în anunţul de atribuire apare valoarea de 16.050.250 lei fără TVA – subcontractare.

Cele mai citite

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...
Ultima oră
Pe aceeași temă