12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Baronii locali şi-au supraîndatorat feudele

REVISTA PRESEI: Baronii locali şi-au supraîndatorat feudele

Baronii locali şi-au supraîndatorat feudele, scrie Adevărul. Jurnaliştii au realizat ”Harta îndatorării locale, pe judeţe şi reşedinţele acestora”.

Printre administraţiile care nu se mai pot împrumuta pentru că şi-au depăşit baremul legal de îndatorare se numără municipiile Constanţa sau Piatra Neamţ şi judeţele Vrancea, Teleorman sau Caraş-Severin.Un document al Ministerului Finanţelor care evidenţiază situaţia datoriilor înregistrate de administraţiile locale arată că opt judeţe şi patru municipii reşedinţă de judeţ sunt atât de puternic îndatorate încât nu mai au dreptul, potrivit legii, să se împrumute sau să garanteze împrumuturi. Adică au depăşit limita de 30% a gradului de îndatorare (plăţi de făcut în raport cu bugetul disponibil).

CITIŢI ŞI: Abuz fără precedent la Satu Mare şi Cluj. Un executor pune în aplicare o decizie judecătorească suspendatăFenomen naţional: mafia despăgubirilor morale a pus mâna pe justiţie

Tot în Adevărul aflăm că ”Deşi mic, cutremurul de duminică seamănă cu cel din 1977. „Deocamdată nu s-a terminat activitatea de replici”, a declarat profesorul Gheorghe Mărmureanu.

Evenimentul Zilei a realizat ”Topul bogaţilor din agricultură”. Pentru terenurile concesionate pe zeci de ani, la preţuri de nimic, de la Agenţia Domeniilor Statului, marii latinfundiari ai României primesc, perfect legal, milioane de euro subvenţii de la stat şi de la Uniunea Europeană. Prin costurile lor mici de exploatare, ajutaţi de stat, ei intră într-o competiţie incorectă cu ceilalţi agricultori, mai scriu jurnaliştii de la EVZ.

Tot în Evenimentul Zilei putem citi despre ŞARLATANII REVOLUŢIEI. Fabrica de certificate false încă funcţionează. Câte milioane de euro a pierdut România.

Gândul.info a realizat ”HARTA RISCURILOR SEISMICE DIN EUROPA. Legătura dintre „fenomenul Izvoarele” şi cutremurul de 5,5 grade din Vrancea”.

Cutremurul de 5,5 grade pe scara Richter produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona Vrancea, ar putea „linişti” activitatea seismică de la Izvoarele, zona din Galaţi în care au avut loc aproape 200 de cutremure în ultimele două săptămâni, susţin experţii de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Tot în Gândul putem citi despre ”CUM VĂD POLITICIENII PROTESTELE DIN PIAŢA UNIVERSITĂŢII”. Un lider PSD acuză „şmecherii de la coada calului” că „au unele misiuni”: „Ce, se scoate aurul la Bucureşti?”

Cotidianul scrie despre scandalul din USL: ”Liviu Dragnea N-am luat în calcul ruperea USL, dar nici nu ţinem morţiş să păstrăm USL”. Şi tot Cotidianul scrie despre ”Pericole majore în Capitală în cazul unui cutremur mare: Din 400 de clădiri cu risc seismic din Bucureşti s-au consolidat mai puţin de 40”.

Cele mai citite

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă