10.5 C
București
marți, 7 ianuarie 2025
AcasăGDPRCe nu ştim despre vaccinuri

Ce nu ştim despre vaccinuri

Medicul Mircea Puşcaşu, inginerul chimist Daniela Ştefan şi matematicianul Ioan Vlăducă, au vorbit, la Curtea Brâncovenească din Constanţa, despre toxicitatea vaccinurilor, un subiect puţin cunoscut de masa de oameni şi abordat sau detaliat de medici. În atenţia invitaţilor Fundaţiei Sfinţii Martiri Brâncoveni au fost, în special, ca temă de dezbatere, vaccinurile pentru bolile copilăriei, vaccinurile cuprinse în schema recomandată de Ministerul Sănătăţii.

Statistici alarmante

În prezent, calendarul vaccinărilor în România cuprinde 42 de vaccinuri. Primul vaccin administrat bebeluşilor se face chiar după primele 24 de ore, iar ultimele două vaccinuri se fac la vârsta de 14 ani. Medicul Puşcaşu trage un semnal de alarmă asupra hipervaccinării care se practică în prezent în ţara noastră. „Până la un an şi jumătate, în România fiecare copil primeşte 28 de doze vaccinale. Este ca şi cum acest copil ar avea boli de 28 de ori. De exemplu, la două luni el primeşte în jur de şase vaccinuri odată, într-o singură zi sistemul lui imun este confruntat cu şase boli odată. Este o epuizare imunitară recunoscută inclusiv de producătorii de vaccin. La patru luni acest lucru se repetă, apoi la şase luni la fel, şi în final unele sisteme imunitare cedează. Şi atunci apar aceste boli care sunt grave şi fără vindecare”,  spune specialistul. România se aliniază, astfel, în topul ţărilor cu cele mai vaccinate populaţii.

Mercurul şi aluminiul – conservanţi toxici

Cei care susţin ineficienţa vaccinării vorbesc şi despre toxicitatea componentelor preparatelor biologice, fapt ce ar duce la efecte adverse devastatoare asupra organismului, iar faptul că părinţii nu citesc prospectele înainte de a opta pentru înţepătură nu face decât să complice situaţia.

„Toate vaccinurile au o problemă, ca principiu, de stimulare artificială a imunităţii organismului. Ele se bazează pe efectele toxice ale componenţilor, vorbim de metale grele, de mercur, aluminiu, de efectul autoimun, de inducere a bolilor autoimune, bazat pe adjuvanţii acestor vaccinuri. Vorbim de proteine de origine animală conţinute de vaccinuri, şi de boli foarte grave, debilizante, fără vindecare, cum ar fi autismul, diabetul de tip 1, pancreatita, etc”, este de părere medicul.

„Sunt studii efectuate de mulţi ani de către cercetătorii preocupaţi de acest subiect care arată că mercurul şi aluminiul sunt extrem de toxice pentru organism, mai ales neuro şi nefrotoxice. Mercurul este legat de bolile autoimune, de autism, iar aluminiul este legat de diverse boli, printre care boala Alzeheimer. În SUA au început să se plătească despăgubiri, au fost primele două cazuri în care companii farmaceutice au plătit despăgubiri familiilor care au avut copiii vaccinaţi şi care au făcu autism. Efectele sunt devastatoare sunt mai importante decât beneficiile”, a completat, în cadrul conferinţei „Ce nu ştiaţi despre vaccinuri”, inginerul chimist Daniela Ştefan.

Specialiştii mai spun că un stil de viaţă sănătos, printr-o alimentaţie echilibrată şi multă mişcare ar fi alternativa naturală pentru  întărirea organismului şi creşterea imunităţii. În plus, pentru cine nu ştie încă, Uniunea Europeană recomandă, nu obligă vaccinarea. Aşadar, părinţii au posibilitatea, pe proprie răspundere, de a nu-şi vaccina copiii. Nu trebuie să omitem însă părerea majorităţii medicilor pediatri şi de familie, care spun că vaccinurile administrate copiilor sunt extrem de importante şi folositoare şi că le recomdandă cu insistenţă.

 

 

 

Cele mai citite

Cutremur devastator în Tibet: cel puțin 95 de morți și 130 de răniți

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a zguduit marți dimineața regiunea Tibet, la ora locală 9:05, în zona Tingri, poarta de acces spre Everest. Seismul s-a...

Atenționare meteo: Vânt puternic și ploi moderate în următoarele zile, cod galben în zonele montane

Codul galben vizează județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Neamț, Suceava, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Bihor Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică...

Aproape două milioane de români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Ioan Botezătorul

În Bucovina, se împodobesc brazi la porțile celor care poartă numele Ion Marți, în ziua Sfântului Ioan Botezătorul, peste 1,9 milioane de români, serbează onomastica,...
Ultima oră
Pe aceeași temă