17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAVION PRĂBUŞIT: Cel puţin 14 morţi pe aeroportul din Lagos

AVION PRĂBUŞIT: Cel puţin 14 morţi pe aeroportul din Lagos

UPDATE. Cel puţin 14 persoane au murit joi dimineaţa în urma prăbuşirii unui avion nigerian la bordul căruia se aflau 20 de persoane, imediat după decolarea de pe aeroportul din Lagos, informează Mediafax.

Avionul, de tip Embraer, aparţinând companiei interne charter Associate Airlines, a decolat către ora locală 9.30 (11.30, ora României) de pe Aeroportul Internaţional Murtala Mohammed din Lagos, a anunţat Ministerul Aviaţiei, într-un comunicat.

Avionul, care efectua o cursă spre oraşul Akure, în statul Ondo (sud-vest), s-a prăbuşit imediat după ce a decolat, cu „13 pasageri şi şapte membri ai echipajului” la bord, a declarat pentru AFP Joe Obi, un purtător de cuvânt al ministerului.

„Echipe de intervenţie au găsit şase supravieţuitori şi 14 morţi”, a anunţat ulterior ministrul Aviaţiei Stella Oduah, citată în alt comunicat.

Ministerul Aviaţiei a anunţat anterior că avionul transporta 27 de persoane – 20 de pasageri şi şapte membri ai echipajului.

„Motorul a avut o avarie la decolare, iar (avionul) s-a prăbuşit şi a luat foc”, a declarat Supo Atobatele, un purtător de cuvânt al Agenţiei nigeriene pentru gestionarea spaţiului aerian.

Potrivit unui jurnalist AFP aflat la faţa locului, avionul aproape că a lovit nişte containere mari umplute cu caburant, într-un perimetru situat între terminalele pentru zboruri internaţionale şi cele destinate zborurilor interne, după care s-a prăbuşit într-o zonă plină de noroi.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Aviaţiei, prezent la faţa locului, Yakubu Dati, a declarat pentru AFP că s-a găsit cutia neagră şi că a fost predată autorităţilor.

Salvatori şi pompieri examinau fuzelajul carbonizat al avionului, spart în mai multe bucăţi, dintre care unele s-au afundat în noroi.

Avionul transporta corpul neînsufleţit al unui fost guvernator al statului Ondo, Olusegun Agagu, care urma să fie înhumat weekendul acesta, a anunţat Obi.

Alte personalităţi s-ar fi aflat la bord, potrivit unor informaţii vehiculate de presă, dar care nu au putut să fie confirmate imediat.

_ _ _ _ _

Cel puţin opt persoane au murit joi dimineaţa într-un accident în care a fost implicat un avion nigerian, prăbuşit la decolare pe aeroportul din Lagos din cauza unei probleme la un motor, au anunţat echipe de intervenţie, transmite Mediafax.

Aproximativ 20 de persoane se aflau la bordul avionului aparţinând companiei Associate Airline, potrivit lui Supo Atobatele, un purtător de cuvânt al Agenţiei nigeriene pentru gestionarea spaţiului aerian, relatează AFP.

„Era un avion aparţinând Associated Airline. Destinaţia acestuia era Akure (sud-vest). Motorul a prezentat o avarie la decolare, s-a prăbuşit şi a luat foc” pe pistă, a precizat el.

„Am găsit opt cadavre până în prezent, iar o persoană grav rănită a fost transportată la spital. Operaţiunile continuă”, a declarat Ibrahim Farinloye, din cadrul Agenţiei pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă (NEMA)

Potrivit altui reprezentant NEMA, Manzo Ezekiel, avionul s-a prăbuşit în apropierea unor rezervoare de carburant, în perimetrul aeroportului.

Avionul a decolat către ora locală 9.30 (11.30, ora României) de la terminalul pentru curse interne, de pe Aeroportul Internaţional Murtala Mohammed din Lagos.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă