17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportMacovei: Haita USL încolţeşte Justiţia. Să stea şi Ponta acasă, că nu...

Macovei: Haita USL încolţeşte Justiţia. Să stea şi Ponta acasă, că nu s-a născut prim ministru

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, pe blogul personal, că îi transmite lui Victor Ponta să stea acasă, deoarece nu s-a născut prim-ministru şi a declarat că premierul încearcă să-şi subordoneze procurorii pentru a controla dosare şi oameni.

„Dacă Ponta îi spune lui Papici că nu s-a născut şef, atunci eu îi spun lui Ponta să stea acasă că nu s-a născut prim ministru. Oricum, marea diferenţă dintre Papici şi Ponta este că Papici a contribuit la curăţarea ţării şi la intrarea României în Uniunea Europeană, în timp ce Ponta încearcă să-şi subordoneze procurori pentru a controla dosare şi oameni, şi a ratat intrarea României în Schengen. Pe scurt, Ponta nenoroceşte România”, scrie Monica Macovei.

Citeşte şi Ponta: La DNA am vrut procurori pe trei ani, care să nu stea pe telefon cu Cotroceniul

În opinia Monicăi Macovei, Lucian Papici şi Mariana Alexandru au fost executaţi de Cazanciuc şi Niţu: „Ponta a ordonat ca şefii Secţiei de combatere a corupţiei din DNA să plece, iar slugile Cazanciuc şi Niţu s-au executat şi i-au executat pe Lucian Papici şi Mariana Alexandru. Cei doi au instrumentat sau girat, ca şefi, dosare care au dus la trimiterea în judecată a unor politicieni importanţi, unii deja condamnaţi: Adrian Năstase, Monica Ridzi, Cătălin Voicu, Gigi Becali, Decebal Remeş etc. Astăzi avem dovada că numirea lui Niţu ca Procuror General a fost o catastrofă pentru România. Ponta a acţionat ca şef al unei haite de hoţi care vor sa scape de dosare, sa scape de justitie, sa nu platesca pentru ce fura. Si pentru asta a schimbat procurorii peste noapte”.

Macovei notează că, „eliminând procurori care au dovedit că sunt foarte buni, este evident că:
 

Ponta nu vrea anchete independente şi profesioniste;

Ponta vrea să controleze dosarele cu politicieni.”

„Mulţi dintre politicienii care au ţipat că sunt dosare politice şi că vor să ajungă în faţa judecătorilor au fost condamnaţi. Aşadar, activitatea procurorilor a fost confirmată pe bază de probe reale. Aceşti procurori trebuie promovaţi, nu eliminaţi. Şi cei delegaţi acum de domnul Nimeni Niţu vor fi eliminaţi dacă nu vor asculta de ordinele lui Ponta. Asta depinde de ei şi de puterea lor de a face faţă presiunilor lui Ponta. Procurorii, ca şi judecătorii, trebuie să reziste, Ponta nu este veşnic în funcţie”, a conchis europarlamentarul PDL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă