17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste jumătate de milion de pachete cu ţigări contrafăcute, descoperite la Vama...

Peste jumătate de milion de pachete cu ţigări contrafăcute, descoperite la Vama Moraviţa

Peste jumătate de milion de pachete cu ţigări contrafăcute au fost descoperite de poliţiştii de frontieră la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa (Timi), într-un tir care venea din Letonia, marfa fiind destinată unei firme cu sediul în Serbia, transmite Mediafax.

Captura a fost făcută vineri, 27 septembrie, dar cazul a fost dat publicirăţii abia joi.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Timişoara, vinerea trecută la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa a fost oprit şi controlat un tir condus de un şofer lituanian în vârstă de 44 de ani, care transporta ţigări din Letonia pentru o firmă din Republica Moldova cu sediul în Serbia.

„Au fost descoperite mai multe cutii din carton care conţineau 1.100 de baxuri cu ţigări (550.000 de pachete cu ţigări) marca Airlife, susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală (lipsa înscrisurilor specifice produselor de marcă, a însemnelor de producător etc.). În urma verificărilor făcute la societăţile comerciale implicate în transportul de ţigări a fost confirmat faptul că documentele de însoţire a mărfii sunt false”, menţionează reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, precizând că valoarea de piaţă a ţigărilor este de aproximativ 6,6 milioane de lei.

Citeşte şi Lider al mafiei ruse, prins la Bucureşti

Potrivit sursei citate, şoferul a spus că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentele care însoţesc marfa sunt falsificate şi că nu ştie dacă marfa transportată este contrafăcută sau nu.

Bunurile au fost reţinute de către autoritatea vamală până la finalizarea anchetei, iar cetăţeanul lituanian este cercetat pentru folosirea documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

Contactat, joi, de corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ITPF Timişoara, Mihaela Leş, a spus că poliţiştii de frontieră au luat legătura cu firma din Letonia care fabrică acest tip de ţigări şi urmează să primească rezultatele analizei.

„Automarfarul a fost depistat săptămâna trecută, iar de atunci şi până acum s-au făcut verificări, în primul rând pentru documentele care au însoţit marfa. Ancheta este încă în desfăşurare, se fac verificări privind autenticitatea ţigărilor transportate. Poliţiştii de frontieră au luat legătura cu firma din Letonia care fabrică acest tip de ţigări şi urmează să primim rezultatele analizei”, a spus purtătorul de cuvânt al ITPF Timişoara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă