18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Titus Corlăţean, un diplomat contestat de politicieni

REVISTA PRESEI: Titus Corlăţean, un diplomat contestat de politicieni

„PORTRET DE MINISTRU. Titus Corlăţean, un diplomat contestat de politicieni”, scriu jurnaliştii de la Evenimentul zilei, care notează că „după criza politică majoră din 2012, cu ecouri în străinătate, diplomaţia românească urma să declanşeze o ofensivă eficientă, pentru a repara imaginea ţării în lume, ceea ce nu s-a întâmplat”.

„Închiderea guvernului american: îndreptar de catastrofă în cea mai mare putere a lumii”, titrează Gândul. „În dimineaţa zilei de 1 octombrie, cea mai mare putere a lumii s-a trezit în şomaj tehnic parţial. Pe scurt, guvernul federal a fost închis parţial, o consecinţă a incapacităţii Congresului de a mai negocia. Peste 800.000 de oameni, angajaţi federali consideraţi „neesenţiali” au fost trimişi acasă şi nu mai au voie, legal, nici măcar să îşi verifice e-mail-ul de serviciu”, scrie Gândul la începutul unei ample analize despre situaţia din SUA.

Adevărul scrie că „Un român din trei ar vota o femeie la Cotroceni”. Cea mai recentă cercetare INSCOP Research relevă că 31,2% din români consideră că o femeie ar fi potrivită să devină preşedintele României, notează jurnaliştii de la Adevărul.

„Corpul de control al premierului a formulat 30 de plângeri penale”, conform Jurnalului naţional, care scrie că prin acele plângeri „au fost sesizate 228 de posibile fapte penale „referitoare la fraudele sau neregulile constatate în ministere, autorităţi şi instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale, societăţi naţionale, companii naţionale şi societăţi cu capital majoritar sau integral de stat din subordinea, coordonarea sau autoritatea acestora”. Plângerile au fost depuse la DNA şi Parchetul General.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă