15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialVictor Ponta va participa, joi, la o conferinţă internaţională a CCR

Victor Ponta va participa, joi, la o conferinţă internaţională a CCR

Premierul Victor Ponta va participa, joi, la o conferinţa internaţională despre jurisdicţie, organizată de Curtea Constituţională a României, potrivit unui comunicat al Guvernului, remsi redacţiei.

Tema conferinţei este „Jurisdicţia constituţională după 20 de ani de la căderea cortinei comuniste”, iar evenimentul este organizat cu sprijinul Fundaţiei germane pentru Cooperare Juridică Internaţională.

Preşedintele Traian Băsescu a fost, miercuri, la aceeaşi conferinţă, unde a discutat despre rolul CCR în reglemntarea legii lustraţiei, restituirea proprietăţilor şi accesul la dosarul de Securitate.

”Au fost abordări, pe cele trei probleme, care au mers de la muşamalizare până la accese. Ţin să subliniez rolul excepţional pe care l-a avut CCR în găsirea acelui echilibru de care românii au nevoie. Este memorabilă abordarea CCR cu privire la legea lustraţiei, respinsă de CCR. A fost un moment în care a trebuit să-mi judec poziţia. Mărturisesc că un singur argument mi s-a părut fundamental: prea târziu. Clasa politică a lăsat România fără lege a lustraţiei timp de 20 de ani, iar după 21 de ani dorea să lustreze”, a declarat Băsescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă