15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCe a decis CSAT cu privire la avionul pentru înalţii demnitari

Ce a decis CSAT cu privire la avionul pentru înalţii demnitari

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) au discutat, în şedinţa de marţi, despre avionul pentru zborurile înalţilor demnitari, dar nu a luat o decizie în acest sens, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis redacţiei.

”CSAT a dezbătut tematica referitoare la constituirea, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, a capabilităţii aeriene pentru executarea zborurilor speciale şi a decis să amâne luarea unei decizii”, se arată în comunicat.

În luna august, Guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă achiziţionarea unei aeronave pentru înalţi demnitari. La data adoptării ordonanţei, premierul Victor Ponta a declarat că Executivul şi-a propus să achiziţioneze o aeronavă de 12 locuri pentru a fi folosită în deplasările oficiale de către preşedintele României, prim-ministru, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi miniştri.

Ponta a susţinut că România este singura ţară din UE care nu are aeronavă oficială. Înalţii demnitari foloseau, pentru zborurile oficiale, o aeronavă de dimensiuni mari, închiriată de la Tarom. Premierul a spus că avionul avea costuri foarte mari şi oricum ar intra în reparaţie din toamnă.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă