23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportAntonescu le INTERZICE liberalilor să iniţieze propuneri legislative fără girul partidului

Antonescu le INTERZICE liberalilor să iniţieze propuneri legislative fără girul partidului

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că niciun parlamentar PNL nu va mai putea depune propuneri legislative fără să aibă girul partidului, iar în cazul celor care au declaraţii calomnioase la adresa partenerilor din USL este posibilă excluderea din partid, relatează Mediafax.

Antonescu a susţinut că a existat o decizie la nivelul PNL, dar care a fost aplicată cu o „anumită largheţe” la nivelul conducerii partidului, respectiv că „niciun parlamentar liberal nu mai înaintează o iniţiativă legislativă importantă fără să o facă cunoscută conducerii grupurilor parlamentare şi forului de decizie politică al partidului:.

Liderul PNL a precizat că parlamentarii liberali vor trebui să respecte pe viitor această decizie.

„Unui parlamentar care aparţine unui partid politic i se poate impune, şi i se va impune, de către partidul politic din care face parte ca iniţiativele pe care le depune sau alte acte politice relevante, câtă vreme sunt făcute sub culorile politice ale partidului, să aibă girul politic al partidului”, a declarat Antonescu.

El a exemplificat prin iniţiativa a doi parlamentari PNL de Bihor, care interzice exploatarea gazelor de şist, şi în cazul cărora liderului grupului parlamentar le va cere retragerea proiectului, deoarece nu are girul PNL.

„Vom avea o atitudine cât se poate de intransigentă cu toţii faţă de declaraţii pe care unii colegi de-ai noştri le fac. Putem avea polemică, putem avea declaraţii pe care dumneavoastră (jurnaliştii – n.r.) le socotiţi războinice sau mai ştiu eu cum, dar trebuie să avem şi faţă de aliaţii noştri şi în general declaraţii cuviincioase şi în orice caz nu putem să ne permitem declaraţii calomnioase. Dacă acest lucru se va mai întâmpla, eu vorbesc pentru PNL, cel care o va face nu va mai fi coleg cu noi”, a anunţat Antonescu.

Cele mai citite

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă