23.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialCroazierele din portul Constanţa, reluate după 70 de ani

Croazierele din portul Constanţa, reluate după 70 de ani

Pentru prima dată după 70 ani, Constanţa redevine port de îmbarcare pentru navele de croazieră. 80 de turişti se vor urca vineri la bordul navei de lux MSC Musica, aparţinând companiei MSC Cruises, din terminalul de pasageri al portului Constanţa, pentru o călătorie de 12 zile. Nava are la bord 2500 de turişti, dintre care 80 de turişti români s-au îmbarcat la Veneţia şi vor încheia călătoria la Constanţa. Nava de pasageri va pleca din portul Constanţa la ora 19.00, după o zi pe mare aceasta va acosta în portul Gythion (Sparta), apoi croaziera are programate opriri în porturile Veneţia, Katakolon, Istanbul, Yalta şi Odessa, cu revenire la Constanţa în cea de-a douăsprezecea zi a călătoriei. Pentru acest an sunt programate 4 astfel de croaziere.

Pasagerii navei MSC Musica se vor afla în Constanţa în intervalul orar 8:00 – 17:00, ocazie cu care vor vizita muzeele constănţene şi vestigiile antice ale oraşului, vor face degustări de vinuri la Murfatlar, vor vizita cetatea Histria, precum şi alte obiective turistice din judeţ.

 

Turismul de croazieră, o nişă în dezvoltare

 

”Din 27 septembrie, turiştii români au posibilitatea de a se îmbarca direct din Constanţa pentru a pleca într-o croazieră, fără costuri suplimentare de transport la Genova, Veneţia, Barcelona sau alte porturi tradiţionale. Portul Constanţa intră  astfel oficial pe harta porturilor europene alese ca port de îmbarcare. În ultimii doi ani, turismul de croazieră cu nave de pasageri în portul Constanţa s-a dezvoltat semnificativ, fiind o nişă cu un potenţial foarte important pe care Asociaţia Litoral – Delta Dunării, Portul Constanţa şi autorităţile locale şi-au concentrat atenţia în ultimii ani, având în acest moment rezultate excelente. Anul trecut, acest segment a înregistrat o creştere exponenţială, de 43% faţă de 2011, cu un total de 34.000 turişti, tendinţa de creştere păstrându-se şi în 2013. Asociaţia Litoral – Delta Dunării şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa susţin în continuare importanţa unei strategii de dezvoltare şi promovare a turismului de croazieră în România”, a precizat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării. Prin colaborarea dintre Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa şi compania MSC Cruises au fost programate sosiri/plecări ale navelor MSC Sinfonia şi MSC Orchestra, de 8 ori în aprilie-mai şi septembrie-octombrie 2014, croaziere ce se adresează şi publicului din România, fapt ce va contribui la o dezvoltare a comunităţii economice din zonă, a serviciilor specifice.

Echipaj de o mie de persoane

Nava MSC Musica, ce se remarcă prin stilul, eleganţa şi rafinamentul italian, a fost inaugurată de MSC Crociere pe 29 iunie 2006, are o lungime de 294 metri, 13 punţi şi poate atinge o viteză de aproximativ 43 km/h. Echipajul navei este  format din aproape 1000 de marinari şi poate transporta maxim 2550 de pasageri. Printre itinerariile acoperite de MSC Musica se numără: Caraibe, Marea Mediterana, Marea Neagra, Capitalele Baltice, fiordurile norvegiene.

TARIF

 

Aproape o mie de euro de persoană

Preţul începe de la 749 de euro pentru un loc în cabina interioară, fără geam. Se mai adaugă taxele portuare, 130 de euro de persoană, şi bacşişurile obligatorii, de 7 euro pe zi de persoană, deci încă 84 de euro pentru 12 zile. Astfel, suma totală plătită pentru cel mai ieftin bilet este de 963 de euro. Incluzând toate aceste taxe obligatorii, preţul unui loc într-o cameră fără balcon este de 1.113 euro, iar într-o cameră cu balcon este de 1.413 euro. Tariful include cazarea, toate mesele de la bordul navei, ceaiul de după-amiază, cina şi, în anumite seri, o gustare, sau un bufet noaptea. Include, de asemenea, băuturile non-alcoolice din timpul mesei, un program de divertisment, petrecerea de bun venit, seara de gală cu o cină specială, piscina şi jacuzzi. Nu include însă serviciile medicale de la bord, articolele puse la vânzare în magazine, excursiile opţionale la ţărm, accesul la centrul de înfrumusetare şi SPA, băuturile alcoolice şi non-alcoolice servite în afara restaurantului-bufet, internetul, asigurarea medicală.

 

Cele mai citite

Profilele decorative, element central în designul interior modern. Cum să le alegi pe cele potrivite pentru locuința ta

În ultimii ani, profilele decorative au devenit un element cheie în designul interior modern, oferind nu doar un plus de stil, dar și funcționalitate....

Un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni și a rănit alți 18

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac cu rachete şi drone explozive ruseşti lansat asupra oraşului...

Ministrul Agriculturii cere ANAF să verifice respectarea plafonării adaosului comercial pentru alimentele de bază

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a solicitat Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să efectueze controale pentru a verifica respectarea limitării adaosului comercial la 21...
Ultima oră
Pe aceeași temă