26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Bilanţul atacului de la Washington a ajuns la 13 morţi. Cine...

UPDATE: Bilanţul atacului de la Washington a ajuns la 13 morţi. Cine este autorul atacului

UPDATE: Treisprezece persoane, printre care şi atacatorul, au fost ucise în atacul care s-a produs luni dimineaţă într-un imobil al Marinei americane la Washington, a anunţat primarul oraşului Vincent Gray, transmite Mediafax.

Atacatorul a fost identificat ca fiind Aaron Alexis, un afro-american în vârstă de 34 de ani din Fort Worth (Texas), a afirmat un reprezentant al FBI pentru presă.

Solicitat de AFP, un responsabil al Marinei a precizat că US Navy verifică dacă atacatorul a servit sau nu în rangurile sale, aşa cum au transmis presa americană.

_ _ _ _ _

UPDATE. Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite în atacul armat comis luni la o bază navală din Washington, afirmă surse citate de postul ABC.

Anterior, presa relatase că cel puţin cinci persoane, inclusiv doi agenţi de poliţie, au fost împuşcate în incidentul armat produs într-o unitate a Forţelor Navale din Washington, transmite Mediafax.

_ _ _ _ _

Mai multe focuri de armă au fost trase, luni, într-o unitate a Forţelor Navale americane din Washington, D.C., mai multe persoane fiind împuşcate, afirmă surse citate de CNN.

Incidentul armat a avut loc la ora 8.20 (15.20, ora României), când membrii Marinei au auzit trei focuri de armă trase în Cartierul general al sistemelor Forţelor Navale, situat la periferia sud-estică a oraşului Washington, potrivit The Washington Post.

Până la acest moment, autorităţile au anunţat că o femeie a fost rănită, dar starea ei de sănătate nu a fost făcută publică. De asemenea, ar putea fi mai multe victime, deoarece în cartierul general naval lucrează peste 3.000 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Anthony Clay, a anuntaţ că cel puţin cinci persoane, inclusiv doi agenţi de poliţie, au fost împuşcate în incidentul armat.

Agenţi ai poliţiei şi ai Biroului Federal de Investigaţii au venit la unitatea militară din Washington pentru a-l căuta şi imobiliza pe autorul atacului armat, care s-a blocat într-una dintre clădirile din cartierul naval.

 

Cele mai citite

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Erdogan acuză Israelul că pregătește un „genocid” în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă