15.7 C
București
duminică, 13 octombrie 2024
AcasăSpecialConcert de jazz şi rock la 80 de metri sub pământ, în...

Concert de jazz şi rock la 80 de metri sub pământ, în Salina Turda

Un concert de jazz, susţinut de band-ul Jump, sub bagheta dirijorului clujean Ştefan Vannai, va avea loc în weekend în Salina Turda. În deschidere, pe scena amfiteatrului din mina Rudolf va urca formaţia de heavy metal Ghor.

Repertoriul trupei Jump debordează de optimism, inventivitate şi umor, toate piesele fiind un omagiu adus celei de a opta arte, jazz-ului. Înfiinţat în 1998 la Cluj-Napoca, band-ul Jump şi-a trecut în palmares peste 50 de concerte şi participarea la cele mai importante festivaluri de gen din ţară. Cvintetul dirijat de profesorul clujean Ştefan Vannai este format din Vasile Ianchiş (pian), Adrian Munteanu (contrabas), Tobias Tonea (toboşar), Iosif Sătmărean (trompetă), Iulia Pardău (voce), acompaniat de saxofonistul invitat, Nicolae Vacar.

Citeşte şi PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA. Proiecţie de film la 80 de metri sub pământ

Trupa Ghor va prezenta în concertul din Salina Turda melodii de pe propriul set list, cât şi coveruri după Metallica, System of a Down, Deep Purple sau Phoenix.

“Am optat de această dată pentru un mix de jazz şi rock pentru a desfăta simţurile unui public care caută în muzică libertatea, adevărurile cotidiene, creativitatea şi ritmurile aspre, puternice, profunde. Trupa clujeană Jump va face show de această dată într-o locaţie cu totul deosebită, dirijată de un mare iubitor al muzicii de gen, Ştefan Vannai. Trupa care va concerta în deschidere este tânără, dar promiţătoare, şi cu siguranţă va încânta fanii muzicii rock”, a declarat Vasile Nemeş, directorul general al Salinei Turda.

Citeşte şi Salina Turda, inclusă în pachetele turistice româneşti

Salina Turda este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din Transilvania, fiind singurul obiectiv de acest tip din România după ce a trecut printr-un amplu proces de reamenajare între 2008 şi 2010, în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro. Deschisă publicului din 1992, prin contribuţia acţionarilor – Primăria Turda, Banca Dacia Felix, Sticla Turda SA, Societatea de Turism Arieşul Turda şi IPEC Cluj -, salina este dotată şi cu un staţionar pentru pacienţii cu afecţiuni respiratorii. De la deschidere, Salina Turda a fost vizitată de aproximativ două milioane de turişti români şi străini.

Cele mai citite

România învinge Cipru cu 3-0 în deplasare în Liga Națiunilor și conduce grupa din care face parte

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Ciprului cu scorul de 3-0 (3-0), sâmbătă seara, pe AEK Arena din Larnaca, în Grupa a...

Ucis în bătaie de un subaltern după ce i-a refuzat criminalului să facă un schimb de tură

Un bărbat din judeţul Braşov a murit după ce a fost bătut crunt de către un coleg de serviciu care îi era subaltern, pe...

Alex Salmond, fost premier al Scoției, a murit la 69 de ani

Fostul premier scoţian Alex Salmond, fervent apărător al independenţei Scoţiei, a murit la vârsta de 69 de ani, au anunţat sâmbătă membri ai Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă