5 C
București
vineri, 10 ianuarie 2025
AcasăSpecialSpecialiștii internaționali în sisteme operaționale mobile se reunesc în Transilvania

Specialiștii internaționali în sisteme operaționale mobile se reunesc în Transilvania

 

Unul dintre cele mai interesante evenimente dedicate tehnologiilor mobile va avea loc la Cluj. Cea de-a treia ediție a conferinței anuale MobOS (Mobile Operating Systems) se va desfășura în perioada 18-19 februarie. Organizatorii au pregătit pasionaților de mobile o agendă complexă de prezentări și ateliere de lucru, alături de șapte vorbitor internaționali și șase vorbitori locali și naționali. ”Evenimentul se pregătește a fi unul de interes național, așteptând participanți din Iași, Timișoara, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și bineînțeles, pasionații de mobile din Cluj-Napoca.

Conferința anuală MobOS s-a desfășurat pentru prima oară în 2013, reunind 100 de profesioniști în domeniul mobile, patru vorbitori internaționali în cadrul a patru ateliere de lucru, în paralel pe tehnologiile iOS și Android. La a doua ediție, MobOS a păstrat interesul pentru tehnologiile iOS și Android, a crescut la peste 200 de participanți din industria dezvoltării de soluții și aplicații mobile și o dezvoltat o agendă care a inclus o zi de prezentări și una de ateliere de lucru”, spun organizatorii.

Ce noutăți aduce MobOS 2016

Ediția a treia aduce, pe lângă deja obișnuitele zile de prezentări și de ateliere de lucru pe ambele tehnologii de interes major pe mobile, și un târg de gadgeturi (sau Wearables cum sunt denumite de specialiști). ”Astfel, se dorește o interacțiune cât mai mare și o experiență cât mai complexă în cadrul întalnirii anuale a pasionaților de mobile de la Cluj”, mai spun organizatorii evenimentului.

Prima zi a conferinței este dedicată prezentărilor – anul acesta vorbitorii MobOS au o vastă expunere internațională și fiecare a adus o contribuție importantă domeniului lor de activitate. În cadrul agendei de Android, toți vorbitorii sunt certificați de Google drept ”Google Developer Expert” – o titulatură acordată în prezent doar pentru 60 de specialiști la nivel global. În același timp, agenda de iOS aduce un vorbitor de la Mashable și unul care a luat parte la dezvoltarea frameworkului Swift, un framework în care se dezvoltă mediul și aplicațiile iOS.

Ziua de prezentări va reuni cele două agende, cu o prezentare în care participanții vor fi introduși în lumea viitorului în ceea ce privește tehnologia mobile, de către Bradley Howard, Head of Innovation in Endava, care va vorbi despre ”Viitorul tehnologiei mobile”. Ziua de prezentări continuă apoi pe cele două tehnologii separat și va acoperi o varietate de tematici de interes pentru dezvoltătorii de aplicații mobile. De la abordări tehnice despre Wundelist, Android sau iOS TV, platforma Swift, FLOSS sau crearea și marketingul aplicațiilor mobile video pe iOS. A doua zi a conferinței este dedicată atelierelor de lucru, de nivel intermediar-avansat, două pe tehnologia Android și două pe tehnologia iOS. Acestea vor fi susținute și de vorbitori internaționali, dar și de vorbitori din comunitatea de mobile din Cluj, Iași și Timișoara.

„În cadrul Târgului de Wearables, care se va desfășura în paralel cu conferința pe ambele zile, și-au anunțat deja prezența cu roboți și gadgeturi partenerii noștri Accenture, colaboratori și pasionați din comunitatea  Mob­OS și dezvoltatori de wearables. Tot aici, vor participa și își vor prezenta produsele start-up-uri și inițiative locale din zona de mobile. Se vor putea vedea ceasuri smart, drone, module de smart home și alte tehnologii care ne înconjoară, iar participanții vor avea ocazia să interactioneze direct cu expozanții și să învețe cum funcționează acestea și, mai ales, cum au fost create și ce tehnologii stau în spatele lor”, mai spun organizatorii.   

Ce este MobOS

MobOS este cea mai mare conferință de mobile din Tran­silvania și un moment important de interacțiune a comunității de specialiști din domeniu. Conferința este susținută de companii precum Endava, Accenture, 3 Pillar Global sau Telenav.

Cele mai citite

AUR cheamă la proteste: 12 ianuarie, România se ridică!

Organizatorii anunță participarea a zeci de mii de persoane din toată țara și din diaspora România se pregătește pentru unul dintre cele mai mari proteste...

Premierul slovac Robert Fico avertizează: „Slovacia ar putea opri ajutorul pentru Ucraina”

Slovacia analizează posibile măsuri împotriva Ucrainei, inclusiv oprirea ajutorului umanitar și livrărilor de energie, dacă nu se găsește o soluție pentru tranzitul gazului rusesc...

Alexandru Rafila: Virusul HMPV nu este o noutate și produce răceli obișnuite

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi pentru Agerpres că virusul metapneumovirus uman (HMPV) nu reprezintă o descoperire recentă. Alexandru Rafila a explicat despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă