23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăKoukounaries, raiul din Skiathos

Koukounaries, raiul din Skiathos

Koukounaries este cea mai faimoasă plajă din Skiathos şi, se zice, cea mai bună plajă de la Marea Egee. Nisipul fin, auriu, se întinde spre pădurea de pini, unde te poţi retrage la umbră în zilele toride.

Pe plajă sunt trei taverne, trei centre de sporturi nautice şi două standuri cu băuturi reci şi ţigări.

În spatele plajei se întinde o vale cu câmpuri verzi, pini şi smochini. O porţiune mare între şosea şi plajă este zonă cu o rezervaţie de păsări şi floră protejată. Amuzant este că, iniţial, această zonă ar fi trebuit să fie un teren de golf cu 9 găuri, dar Organizaţia de Turism nu a reuşit să obţină suficient teren necesar pentru 9 găuri! Acum, locul este un superb parc, unde poţi face o plimbare în jurul lacului, care este legat de mare printr-un canal îngust.

Prima staţie de autobuz (staţia Nr.22) este foarte aproape de capătul plajei Koukounaries şi aproape de plaja Maratha.

Plaja Maratha este mică, dar frumoasă şi are şi o tavernă drăguţă. La următoarea staţie (Nr. 23), este o cărare ce trece prin pădurea de pini spre plajele Elias şi Agistri. Ai de mers cam 40 de minute la pas, dar drumul prin pădurea parfumată de pini este o încântare. La staţia Nr. 24 găseşti o potecă ce duce la plaja Mandraki (cunoscută şi ca Plaja Xerxes).

Staţia Nr. 25 este locul de unde ajungi pe frumoasa Plaja Aghia Eleni, iar ultima staţie Nr. 26, care este punctul terminus şi capătul plajei Koukounaries. De aici, poţi merge pe drumul asfaltat din dreapta, care duce spre o plajă drăguţă, de obicei pustie, din partea dreaptă a golfului.

Oferta sejur Skiathos

Vila Alexis – de la 219 euro/pers., transport avion, transferuri, 7 nopţi cazare, asistenţă turistică. Europa Travel, Tel. 021 9407, www.europatravel.ro

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă