16.2 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialConflict deschis în Portul Constanţa

Conflict deschis în Portul Constanţa

O parte a sindicaliştilor operatorului portuar Coremar a intrat în grevă de avertisment, săptămâna trecută. Oamenii au cerut o mărire a salariilor cu 15% şi spun că se încearcă modificarea contractului colectiv de muncă, ceea ce va duce la diminuarea zilelor de concediu şi la salarizare în funcţie de veniturile obţinute de societate.

”Nu am avut o mărire de salariu de patru ani”, spune Tiberiu Caramiciu, lider de sindicat. Dacă nu le sunt satisfăcute revendicările, ameninţă cu greva generală, chiar de mâine. Unul dintre angajaţi a intrat în greva foamei chiar de pe 15 august, de Ziua Marinei.

Conducerea Coremar a reacţionat ieri printr-un comunicat de presă, la acţiunea sindicaliştilor. Spune că a invitat sindicaliştii la negocieri pentru un nou contract colectiv de muncă, dar că aceştia nu au dorit să negocieze nimic, solicitând doar păstrarea vechiului contract.

”Chiar dacă economia românească traversează de 4 ani o perioadă grea, iar societatea Coremar, din păcate, a urmat acelaşi trend, salariaţii Coremar beneficiază de un venit mediu salarial mai mare cu peste 30% faţă de salariul mediu pe economie; 31 de zile lucrătoare de concediu de odihnă plătite pe an; alte beneficii, prime, adaosuri si ajutoare sociale”, spun administratorii firmei.

În plus, aceştia afirmă că la greva de avertisment au participat aproximativ 40 de persoane din numărul total de 230 de salariaţi ai societăţii, şi nu 300 de participanti, cum a comunicat conducerea sindicatului. Reprezentanţii societăţii mai spun că respectă dreptul salariaţilor la formele de manifestare sindicală legale şi că regretăm decizia angajatului care a decis să folosească greva foamei ca mijloc de protest.

”Societatea nu a îngrădit nimănui dreptul de a face grevă si solicită conducerii sindicatului renunţarea de îndată la presiunile de intimidare asupra majorităţii salariaţilor care doresc să îşi continue activitatea”, spun reprezentanţii societăţii, care îşi rezervă dreptul de a utiliza toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului.

 

Cele mai citite

VIDEO Deputata PSD Laura Vicol și-a depus demisia din funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților în urma unei anchete de presă

Deputata PSD Laura Vicol și-a depus demisia din funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, marți, motivând în documentul oficial „jocuri nedrepte”....

Justin Timbarlake, prezent la Electric Castle 2025?

Justin Timberlake ar putea susține un concert în România, la Cluj, în cadrul festivalului Electric Castle din 2025. @feresteanu Yes #justintimberlake in #romania🇷🇴...

Cel mai bogat artist din lume este Taylor Swift

Artista Taylor Swift a devenit cel mai bogat artist din lume, potrivit revistei Forbes. Cel mai bogat artist din lume este Taylor Swift Cântăreața Taylor Swift...
Ultima oră
Pe aceeași temă