27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportBăsescu, către românii din Moldova: Cereţi unirea cu România şi o veţi...

Băsescu, către românii din Moldova: Cereţi unirea cu România şi o veţi avea

Traian Băsescu i-a îndemnat pe românii din Republica Moldova să ceară unirea cu România, pentru că o vor avea, în cadrul dezbaterilor de luni, de la Izvoru Mureşului.

Preşedintele statului a declarat că ”marea majoritate a populaţiei din Moldova nu doreşte unirea cu România”, dar dacă vor cere unirea, o vor avea.

”Nu există niciun partid românesc care să nu vrea unirea cu Moldova, cum nu există vreun partid ro care să nu-şi fi dorit intrarea României în UE şi NATO”, a declarat preşedintele.

Băsescu a criticat politica partidului comunist din Republica Moldova, spunând că duce ”o politica antieuropeană, anti-NATO”.

”Nu aveţi, încă, o majoritate critică, dar dacă aţi dovedi acest lucru va asigur că nu ar fi nicio piedică în România pentru unire”, a mai spus şeful statului.

Cele mai citite

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă