Neurologii susţin că meditaţia are efecte pozitive asupra activităţii cerebrale, iar practicarea acesteia pe termen lung poate influenţa atenţia, percepţia vizuală şi modul în care resimţim fericirea.
Până acum 10 ani, neurologii ştiau că meditaţia reduce depresia şi anxietatea şi fortifică sistemului imunitar, însă studiile ulterioare au demonstrat că meditaţia practicată de preoţii budişti are şi alte beneficii, precum îmbunătăţirea abilităţilor creierului, scrie Huffington Post.
Cercetătorul Zoran Josipovic, de la Universitatea din New York, a testat activitatea cerebrală a preoţilor budişti la RMN, pentru a le urmări fluxul de sânge din creier în timpul meditaţiei. În urma studiilor, Josipovic a descoperit că preoţii budişti pot să-şi intensifice activitatea cerebrală în timpul testelor, dând dovadă de o agerime extraordinară.
Un alt studiu despre meditaţia practicată de preoţii budişti a fost realizat de Richard J. Davidson, de la Universitatea din Wisconsin-Madison. Neurologul a susţinut că meditaţia are acelaşi efect asupra creierului ca tenisul sau golful asupra trupului, şi anume de a mări performanţa.
Daţi click pe galeria foto de mai sus pentru a afla care sunt uimitoarele descoperiri făcute de medici despre puterea minţii, în urma studiilor desfăşurate cu preoţii budişti!