14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialSupa cremă de ciuperci, o porţie naturală de vitamine şi minerale în...

Supa cremă de ciuperci, o porţie naturală de vitamine şi minerale în sezonul rece

Suntem încă în sezonul răcelilor şi al gripei, iar o supă cu legume vitaminizante poate fi prânzul ideal. Supa cremă de ciuperci aduce organismului un surplus de micronutrienţi, şi în special seleniu şi zinc, care ajută la fixarea vitaminei C, aliatul ideal pentru imunitate în lupta cu infecţiile vitale şi bacteriene.

La capitolul ingrediente, avem nevoie de o ceapă mare, un morcov, o ţelină, doi cartofi potriviţi, o rădăcină de pătrunjel, un ardei, 4-5 căţei de usturoi şi 500 de grame de ciuperci.

Toate legumele, mai puţin ciupercile, se spală si se taie mărunt, se pun la fiert într-o oală cu apă rece şi cu puţină sare. Le vom lăsa la fiert cam 25 de minute, apoi adăugăm ciupercile, care în prealabil au fost spălate şi tăiate în patru. Se pune sare după gust. Când ciupercile sunt fierte, adică se lasă spre fundul oalei, adăugăm cartofii pentru 20 de minute. Apoi strecurăm din zeama respectivă într-un vas şi lăsăm legumele acoperite cu atâta supă cam cât un deget deasupra lor. Se poate dilua cu zeama rămasă de la fiert, până se obţine consistenţa dorită (supa cremă).

În legumele din oală adăugăm două bucăţele de unt (aproximativ 50 de grame) şi începem să mixăm la blender, după care asezonăm cu piper, după gust, şi sare. Ultimul ingredient este o cutie de smântână lichidă, pe care o mixăm în continuare cu blenderul. Pentru un plus de savoare se poate adăuga o linguriţa cu ulei de masline.

Se serveşte cu pătrunjel şi se decorează cu ciuperci feliate.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă