27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportPonta, despre privatizarea CFR Marfă: Băsescu SABOTEAZĂ ţara

Ponta, despre privatizarea CFR Marfă: Băsescu SABOTEAZĂ ţara

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că în septembrie se va adresa Parlamentului în legătură cu acordul preventiv cu Fondul Monetar Internaţional.

Totodată, premierul a mai spus că dacă evaziunea fiscală nu va scădea în urma reducerii TVA-ului la pâine la 9%, înseamnă că taxa pe valoare adăugată trebuia să rămână la 24%.

Citeşte şi FMI: Reducerea TVA-ului la pâine, o măsură TEMPORARĂ

„Coabitarea funcţionează foarte bine. Eu mă ocup de pâine, iar preşedintele Băsescu, de circ. Dacă se dovedeşte că nu avem încasări mai multe şi o evaziune fiscală mai mică, înseamnă că era mai bine cu TVA-ul la 24%. Ţara nu se învârte cum vrea Guvernul. Am ales între pâine şi yachturi de lux; am ales pâinea. Vrem să reducem TVA şi la carne”, a declarat Ponta. 

„Prin ministrul Voinea am făcut o solicitare către FMI ŞI CE să facem publice memorandumul şi condiţiile acordului, în septembrie mă voi adresa Parlamentului privind acordul preventiv cu FMI”, a mai spus premierul.

Citeşte şi Băsescu, despre privatizarea CFR Marfă: Ponta nu pare străin de un aranjament murdar

Totodată, vizavi de privatizarea CFR Marfă, Ponta a spus că „Băsescu sabotează ţara”, că nu permite Guvernului să privatizeze şi că şeful statului „mai are un an de sabotaj”.

 

 

 

Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă