23.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMai mulţi turişti pe litoral în 2013. Putere de cumpărare, mai mică...

Mai mulţi turişti pe litoral în 2013. Putere de cumpărare, mai mică faţă de anul trecut

Numărul turiştilor aflaţi pe litoralul românesc în acest sezon estival este estimat a fi mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar puterea de cumpărare a acestora este mai mică în prezent, informează rtv.net.

„Se poate şi mai bine referitor la numărul turiştilor de pe litoral. Stăm bine, dar din acest moment ne aşteptăm la sosiri şi mai însemnate, pentru că se termină perioada de examene şi începe cu adevărat vacanţa mare. În acest moment, vânzările au mers mai bine, cu 20% mai mult. Numărul de turişti creşte constant în fiecare weekend. E adevărat, au fost şi weekend-uri puţin ploioase şi au afectat vânzările. Însă aş estima că vara se va încheia cu o creştere faţă de vara anului trecut. Dar puterea de cumpărare a turistului român este mai mică. Chiar dacă numeric putem să stăm bine, mai bine totuşi la nivelul sezonului decât anul trecut, la nivel de încasări se stă mai slab. Acesta este răspunsul pe care îl primim de la operatorii privaţi, fie că vorbim de hotelieri, restaurante, cluburi, terase etc”, a susţinut reprezentanta ALDD.

Citeşte şi Peste 1,2 milioane turişti, pe litoral

Referitor la numărul turiştilor aflaţi pe litoralul românesc, aceasta a spus că nu există o centralizare care să fie făcută în mod oficial de ministerul de resort.

„Este greu de spus câţi turişti sunt pe litoral. Ministerul nici în acest moment al anului 2013 nu dispune de un sistem informatic de evidenţă a turiştilor. Noi, asociaţiile patronale, nu vom putea spune niciodată ceva ce nu poate spune autoritatea publică a statului. Deci, este greu de vorbit în cifre. Cifrele ar trebui să existe la autoritatea statului”, a afirmat Corina Martin, potrivit Agerpres.

Hotelierii de pe litoral au estimat că la mijlocul acestei săptămâni, în staţiunile româneşti de la Marea Neagră, erau înregistraţi peste 110.000 de turişti, circa 30.000 dintre aceştia optând pentru staţiunea Mamaia.

 

Cele mai citite

Crin Antonescu: Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea conducerii Partidului Național Liberal

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat într-o emisiune la Antena 3 că, în opinia sa, Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea...

VIDEO Cinci persoane sunt acuzat că au furat peste 20.000 de lei din mașina unui tânăr care a murit într-un accident

Cinci persoane sunt suspectate că au furat din mașina tânărului de 20 de ani care a murit în accidentul de la Bumbești Pițic. Acestea...

Două persoane au fost atacate de urs în Brașov și au ajuns la spital

Două persoane au fost atacate de un urs, duminică seară, în localitatea Crizbav din județul Brașov. Victimele sunt o fată de 14 ani, însărcinată...
Ultima oră
Pe aceeași temă