14.1 C
București
joi, 10 octombrie 2024
AcasăSpecialSilver Spirit, oraşul plutitor, ajunge în Constanţa

Silver Spirit, oraşul plutitor, ajunge în Constanţa

Luni, 1 iulie, va sosi în Portul Constanţa nava de croazieră Silver Spirit, operată de compania italiană Silversea Cruises. Silver Spirit este cel mai nou vas de croazieră al companiei Silversea, având o capacitate de 886 de persoane, din care, 540 sunt pasageri şi 346 fac parte personalul navei. Nava este formată din 11 punţi, având mai multe restaurante şi baruri, un club privat, o zonă de SPA de 8.300 mp, o piscină interioară şi 4 piscine exterioare.

În anul 2013, Silver Spirit şi-a început traseul de croaziere în Caraibe, Canalul Panama, Mexic, Polinezia Franceză, Kiribati, Hawai, continuând cu Marea Mediterană, Insulele Greceşti, Atena, Istanbul şi porturile din zona Mării Negre.

Croaziera în porturile de la Marea Neagră a început în data de 26 iunie, cu îmbarcare din Yalta, urmând porturi precum: Sevastopol, Odessa, Constanţa şi Nesebar.

Cei peste 400 de turişti aflaţi la bordul navei Silver Spirit care vor debarca în data de 1 iulie în portul turistic Constanţa vor vizita această destinaţie în intervalul orar 8.00 – 21.00.

Cele mai căutate excursii

Agenţiile de turism au precizat că cele mai solicitate excursii şi tururi locale pentru care au optat turiştii de pe nava de pasageri Silver Spirit sunt: croazieră în Delta Dunării cu prânz pescăresc inclus, excursie la Cetatea Histria, croazieră şi prânz pe Insula Ovidiu, călărie la herghelia Mangalia, o zi în Bucureşti şi, nu în ultimul rând, turul oraşului Constanţa cu vizitarea principalelor atracţii şi shopping.

”Turismul de croazieră cu nave de pasageri în Portul Constanţa s-a dezvoltat semnificativ în ultimii doi ani, fiind o nişă cu un potenţial foarte important pe care Asociaţia Litoral – Delta Dunării, Portul Constanţa şi autorităţile locale şi-au concentrat atenţia în ultimii ani, având în acest moment rezultate excelente. Anul trecut, acest segment a înregistrat o creştere exponenţială, de 43% faţă de 2011, cu un total de 34.000 turişti, tendinţa de creştere păstrându-se şi în 2013. Chiar dacă suntem conştienţi că mai sunt aspecte de îmbunătăţit, privind infrastructura turistică (suplimentarea panotajelor turistice şi a indicatoarelor turistice în mai multe limbi de circulaţie internaţională etc.) sau îmbogăţirea ofertei serviciilor şi facilităţilor în terminalul de pasageri Constanţa, putem totuşi spune că portul turistic Constanţa devine o destinaţie din ce în ce mai apreciată şi cerută de turiştii care aleg croazierele pe Marea Neagră şi nu numai”, a declarat Corina Martin, preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării.

 

Cele mai citite

Ucraina a distrus un depozit de sute de drone din sudul Rusiei

Ucraina a anunţat miercuri că forţele sale armate au distrus un depozit adăpostind câteva sute de drone de atac în sudul Rusiei, notează AFP. Forţele...

Armata israeliană a eliminat în Siria un înalt oficial al Hezbollah

Armata israeliană a anunţat miercuri seară că a ucis în Siria un membru al Hezbollahului libanez într-un atac aerian în regiunea Quneitra, la marginea...

Un accident teribil a avut loc în nordul Capitalei. O tânără este în stare gravă

Un accident îngrozitor s-a produs, miercuri seară, în zona de nord a Capitalei. O tânără a fost grav rănită și a fost transportată la...
Ultima oră
Pe aceeași temă