14.1 C
Bucureศ™ti
joi, 10 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCele mai violente staลฃiuni de pe litoral

Cele mai violente staลฃiuni de pe litoral

În perioada 1 iulie–31 august, în douฤƒ serii, vor fi delegaลฃi câte 90 de poliลฃiลŸti, din care 57 de poliลฃiลŸti de ordine publicฤƒ, 13 tehnicieni criminaliลŸti, precum ลŸi 20 de poliลฃiลŸti pentru Serviciul de Investigaลฃii Criminale. Informaลฃia a fost prezentatฤƒ ieri, la sediul Inspectoratului de Poliลฃie Judeลฃean Constanลฃa, unde a avut loc o întâlnire în scopul prezentฤƒrii modului de acลฃiune al poliลฃiลŸtilor constฤƒnลฃeni ลŸi al poliลฃiลŸtilor delegaลฃi anul acesta pe litoral, precum ลŸi a mฤƒsurilor ลŸi obiectivelor propuse în cadrul Planului de Acลฃiune în sistem integrat „Litoral 2013” pentru asigurarea unui climat de ordine ลŸi siguranลฃฤƒ publicฤƒ în perioada sezonului estival 2013. La aceastฤƒ întâlnire a participat domnul secretar de stat Anghel Andreescu din cadrul MAI, alฤƒturi de comanda I.P.J. Constanลฃa.

Misiunea poliลฃiลŸtilor în perioada sezonului estival 2013 se va desfฤƒลŸura conform Planului de Acลฃiune Litoral 2013 aprobat de cฤƒtre conducerea Ministerului Afacerilor Interne ลŸi a Inspectoratului General al Poliลฃiei Române ลŸi are ca scop prevenirea ลŸi combaterea oricฤƒror fapte de naturฤƒ penalฤƒ sau contravenลฃionalฤƒ ce pot afecta climatul de ordine ลŸi siguranลฃฤƒ publicฤƒ. Principiul care se va aplica este „cel mai aproape poliลฃist de locul evenimentului sesizat intervine”.

De asemenea, se vor mai avea în vedere celeritatea în cauzele penale ลŸi folosirea la maximum a informaลฃiilor din bazele de date operative. Dispozitivele de siguranลฃฤƒ publicฤƒ ลŸi patrulare se vor realiza prin constituirea de patrule mixte (pedestre, auto ลŸi de intervenลฃie) compuse din poliลฃiลŸti/jandarmi sau poliลฃiลŸti/poliลฃiลŸti de frontierฤƒ, întregul segment de menลฃinere a ordinii publice fiind coordonat ลŸi gestionat de cฤƒtre comanda Inspectoratului de Poliลฃie Judeลฃean Constanลฃa. De asemenea, se va urmฤƒri realizarea unor dispozitive eficiente care sฤƒ aibฤƒ o intervenลฃie fermฤƒ ลŸi rapidฤƒ la orice sesizare primitฤƒ din partea cetฤƒลฃenilor.

Forลฃele speciale de intervenลฃie vor fi în aลŸa fel dispuse în teren încât sฤƒ asigure reducerea timpului de rฤƒspuns al intervenลฃiei în situaลฃia producerii unor evenimente cu risc ridicat, urmฤƒrind restabilirea ordinii publice în zona de responsabilitate. ”În cursul anului 2012 cel mai mare aflux de turiลŸti a fost înregistrat în staลฃiunile Mamaia, CostineลŸti ลŸi Vama Veche, sens în care în perioada sezonului estival 2013 dispozitivele de siguranลฃฤƒ publicฤƒ ลŸi patrulare vor fi suplimentate pe raza acestor localitฤƒลฃi, atât cu efective de jandarmi, cât ลŸi de poliลฃie de frontierฤƒ”, au precizat reprezentanลฃii IPJ Constanลฃa.

Lecลฃii pentru oamenii legii

Toลฃi poliลฃiลŸtii delegaลฃi pe litoral au fost instruiลฃi cu privire la modul de acลฃiune pentru prevenirea faptelor antisociale, fiindu-le prelucrate prevederile privind organizarea ลŸi desfฤƒลŸurarea activitฤƒลฃii de turism în România, utilizarea plajei Mฤƒrii Negre ลŸi sancลฃionarea faptelor de încฤƒlcare a unor norme de convieลฃuire socialฤƒ, a ordinii ลŸi liniลŸtii publice. IPJ Constanลฃa ลŸi-a adaptat programul de lucru ลŸi modul de acลฃiune al poliลฃiลŸtilor pentru a rฤƒspunde cât mai eficient problematicii acestei perioade ลŸi va coordona direct atât efectivele proprii, cât ลŸi cele delegate.

Cele mai citite

Armata israelianฤƒ a eliminat รฎn Siria un รฎnalt oficial al Hezbollah

Armata israelianฤƒ a anunลฃat miercuri searฤƒ cฤƒ a ucis รฎn Siria un membru al Hezbollahului libanez รฎntr-un atac aerian รฎn regiunea Quneitra, la marginea...

Ucraina a distrus un depozit de sute de drone din sudul Rusiei

Ucraina a anunลฃat miercuri cฤƒ forลฃele sale armate au distrus un depozit adฤƒpostind cรขteva sute de drone de atac รฎn sudul Rusiei, noteazฤƒ AFP. Forลฃele...

Un accident teribil a avut loc รฎn nordul Capitalei. O tรขnฤƒrฤƒ este รฎn stare gravฤƒ

Un accident รฎngrozitor s-a produs, miercuri searฤƒ, รฎn zona de nord a Capitalei. O tรขnฤƒrฤƒ a fost grav rฤƒnitฤƒ ศ™i a fost transportatฤƒ la...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ