14.1 C
București
joi, 10 octombrie 2024
AcasăAlegeri 2016Germanii caută educatoare în Constanţa

Germanii caută educatoare în Constanţa

Dacă aveţi calificare în munca de educatoare şi cunoaşteţi limba germană, vă puteţi angaja ca educatoare în Germania. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa a anunţat, ieri, că sunt disponibile 25 de posturi.

Aplicaţiile candidatelor trebuie să conţină copie după diploma de bacalaureat (pentru absolventele liceului pedagogic), diploma de licenţă şi modulul pedagogic sau dovada desfăşurării activităţii într-o grădiniţă, adeverinţă sau certificat pentru limba germană la nivelul C1. Diploma obţinută în România trebuie să fie recunoscută de către autorităţi (recunoaşterea diplomelor se poate face înainte de venirea în Germania).

Solicitanţii trebuie să deţină cunoştinţe foarte bune de limba germană, nivel C1. Reprezentanţii Asociaţiei Internaţionale pentru Tineret şi cei ai Biroului pentru Tineret vor veni în luna iulie în România pentru interviuri. Rezultatele acestuia vor fi comunicate în aceeaşi zi şi se vor semna contracte de muncă cu plecare în Germania la mijlocul lunii septembrie 2013.

Curs de adaptare de un an

Toate candidatele, indiferent dacă au sau nu au calificarea recunoscută, vor urma, în primul an, un curs de adaptare după modelul educaţional din Germania. În primul an toate persoanele selectate vor locui în aceeaşi clădire sau în vecinătate, urmând ca, după această perioadă, fiecare persoană să primească sprijin pentru găsirea unei locuinţe de închiriat, în funcţie de locul de muncă. Cheltuielile de transport, atât în România pentru interviuri, cât şi transportul către Germania, sunt finanţate de către Asociaţia Internaţională pentru Tineret. Se oferă consiliere de integrare în primul an, consiliere în limba română în situaţia apariţiei unor conflicte; perfecţionare didactică în funcţie de activitate; un loc de muncă variat, creativ; siguranţa pregătirii profesio­nale, precum şi o activitate independenta. Durata contractului este nedeterminată.

Candidatele care au deja calificarea recunoscută şi vorbesc perfect limba germană vor fi angajate direct ca educatoare, cu un salariu de 2.300 € brut/lună (aprox. 1.600 € net/lună). Candidatele care au studiat germanistică şi au lucrat deja în grădiniţe sau au pedagogie specială şi vorbesc limba germană la nivelul C1, dar care nu vor primi direct o recunoaştere a calificării, vor fi încadrate ca ajutor în grădiniţe (KITA) şi vor primi un salariu de 1.800 € brut/lună (1.300 € net/lună).
Se transmite C.V.-ul model Europass în limba germană, însoţit de diplomele de studiu, pe adresa de e-mail simo@vij-stuttgart.de. Dată-limită de aplicare este 30.06.2013. Pentru informaţii, persoanele interesate sunt aşteptate la sediul A.J.O.F.M. Constanţa, Str. Lacului, nr. 14, Compartiment EURES, situat la mezanin, persoana de contact fiind consilierul EURES –Elena Pană, telefon: 0241/481.553.

Se caută şi muncitori

Tot în Germania sunt disponibile locuri de muncă pentru bucătari şi ospătari. Un bucătar poate câştiga între 1.720 şi 2.100 de euro brut pe lună, în funcţie de calificare şi experienţă. Ospătarilor li se oferă salarii cuprinse între 1.730 şi 1.820 de euro brut, dar şi o cotă de 12,5% din venituri, iar barmanii vor avea un salariu cuprins între 1.850 şi 1.950 de euro brut. Toate aceste posturi sunt disponibile în zona unui parc de distracţii şi într-un centru de mediere a specialiştilor şi străinilor.

Cele mai citite

Ucraina a distrus un depozit de sute de drone din sudul Rusiei

Ucraina a anunţat miercuri că forţele sale armate au distrus un depozit adăpostind câteva sute de drone de atac în sudul Rusiei, notează AFP. Forţele...

PSD vrea excluderea CCR de la validarea candidaturilor pentru prezidențiale

PSD vrea excluderea CCR din validarea candidaturilor la prezidențiale după cazul Diana Șoșoacă, se arată într-un proiect de lege depus miercuri în Parlament de...

Armata israeliană a eliminat în Siria un înalt oficial al Hezbollah

Armata israeliană a anunţat miercuri seară că a ucis în Siria un membru al Hezbollahului libanez într-un atac aerian în regiunea Quneitra, la marginea...
Ultima oră
Pe aceeași temă