14.1 C
București
joi, 10 octombrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Accident INCREDIBlL în Constanţa

FOTO. Accident INCREDIBlL în Constanţa

Unul dintre cele mai spectaculoase accidente rutiere din acest an, din Constanţa, a avut loc ieri. Imaginea părea desprinsă dintr-un film de acţiune american: un autobuz a ieşit pe jumătatea în afara podului din zona Butelii.

Din primele informaţii furnizare de reprezentanţii Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa, şoferul plecase de la gară, iar la un moment dat, când se afla pe pod, i s-a făcut rău. A tras stânga de volan, involuntar, iar maşina a rupt fragila balustradă de protecţie. Jumătate din autobuz a rămas suspendat, la circa 15 metri deasupra solului.

Din fericire, autobuzul era gol în momentul accidentului. Dacă ar fi avut viteză puţin mai mare, autovehiculul ar fi căzut în gol. Aşa, s-a oprit la câţiva centimetri de firele de înaltă tensiune şi la numai câţiva metri deasupra unei case. ”Noroc că are motorul pe spate, altfel cădea”, a spus unul dintre martorii la eveniment.

Din cauza accidentului, circulaţia în zonă a fost blocată. Echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, ale Poliţiei, RATC, furnizorului de gaze au sosit la faţa locului. S-a adus chiar şi o macara pentru a scoate autobuzul. Nu a fost nevoie, pentru că a fost remorcat de către o basculantă. Operaţiunea de salvare a fost însă spectaculoasă. Unul dintre pompierii ISU a urcat în autobuzul suspendat pentru a elibera frâna de mână, în condiţiile în care nimeni nu ştia cât de sigur este ancorată maşina. După ce a fost legat cu o frânghie, aceasta a ajuns până la locul şoferului şi şi-a dus misiunea la bun sfârşit. Autobuzul a pornit şi a fost dus pe propriile roţi la depou.

Accident mortal pe podul IPMC

Un alt accident a avut loc, zilele trecute, pe un alt pod al Constanţei, podul IPMC. Un şofer într-un BMW a intrat într-un parapet aflat pe mijlocul drumului. Acesta l-a sfârtecat pur şi simplu. Rezultatele analizelor medicale au arătat faptul că tânărul de 31 de ani, care a lăsat în urmă un copil de şase, băuse înainte de a se urca la volan. Podul IPMC a fost unul dintre subiectele disputate dintre Consiliul Local Constanţa şi Ministerul Transporturilor, care au aruncat de la unul la altul datoria de a-l repara. În prezent, acesta este reabilitat de minister.

Cele mai citite

PSD vrea excluderea CCR de la validarea candidaturilor pentru prezidențiale

PSD vrea excluderea CCR din validarea candidaturilor la prezidențiale după cazul Diana Șoșoacă, se arată într-un proiect de lege depus miercuri în Parlament de...

Ucraina a distrus un depozit de sute de drone din sudul Rusiei

Ucraina a anunţat miercuri că forţele sale armate au distrus un depozit adăpostind câteva sute de drone de atac în sudul Rusiei, notează AFP. Forţele...

Armata israeliană a eliminat în Siria un înalt oficial al Hezbollah

Armata israeliană a anunţat miercuri seară că a ucis în Siria un membru al Hezbollahului libanez într-un atac aerian în regiunea Quneitra, la marginea...
Ultima oră
Pe aceeași temă