18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSportBฤƒsescu:Faceลฃi, fetelor, un copil, cฤƒ pรขnฤƒ la urmฤƒ este un act patriot

Bฤƒsescu:Faceลฃi, fetelor, un copil, cฤƒ pรขnฤƒ la urmฤƒ este un act patriot

PreลŸedintele Traian Bฤƒsescu a declarat, marลฃi, cฤƒ, în actualul ritm de scฤƒdere demograficฤƒ, România va avea 15 milioane de locuitori în 2030, iar structura se va schimba pentru cฤƒ minoritatea roma este foarte productivฤƒ, menลฃionând cฤƒ natalitatea este o misiune pentru femeile din ลฃara noastrฤƒ, potrivit Mediafax.

„Nu aลŸ vrea sฤƒ vฤƒ întreb câte dintre dumneavoastrฤƒ aveลฃi copii. Dar mฤƒ uit cât am muncit cu fetele mele, mฤƒritate-nemฤƒritate, «Faceลฃi, fetelor, un copil, cฤƒ pânฤƒ la urmฤƒ este un act patriotic». Mฤƒ rog, cu asta micฤƒ am reuลŸit pânฤƒ la urmฤƒ, cu cea mare nu reuลŸesc (…) Cred cฤƒ natalitatea este o misiune pe care ลŸi femeile din România trebuie sฤƒ ลŸi-o asume. Scuzaลฃi-mฤƒ cฤƒ o spun atât de direct”, a declarat Bฤƒsescu, la o întâlnire cu femeile de succes organizatฤƒ de revista Business Woman.

El a arฤƒtat cฤƒ în actualul ritm de scฤƒdere demograficฤƒ, România va ajunge sฤƒ aibฤƒ numai 15 milioane de locuitori în 2030, adicฤƒ „o pierdere uriaลŸฤƒ’. El a spus cฤƒ aceasta va aduce ลŸi „o schimbare consistentฤƒ a structurii populaลฃiei pentru cฤƒ avem minoritatea roma, care este extrem de productivฤƒ”.

„Cum Dumnezeu femeia romฤƒ poate ลฃine cinci-ลŸase copii, iar românca nu poate? E adevฤƒrat, ea nu este manager, femeia romฤƒ (…) Trebuie sฤƒ mergem ลŸi în zona cealaltฤƒ. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie”, a afirmat Bฤƒsescu.

CiteลŸte ลŸi: Bฤƒsescu ar susลฃine o femeie la ลŸefia statului

Una dintre interlocutoarele sale i-a argumentat cฤƒ nivelul de protecลฃie a femeii însฤƒrcinate ลŸi gravide s-a redus în timpul Guvernului Boc, atât privind concediul maternal, cât ลŸi indemnizaลฃia pentru creลŸterea copilului.

PreลŸedintele i-a replicat cฤƒ România are una dintre cele mai favorabile legislaลฃii din UE în acest sens, în condiลฃiile în care în Belgia stau numai 30 de zile în concediu de creลŸtere a copilului, fฤƒrฤƒ concediu prenatal.

CiteลŸte ลŸi: Bฤƒsescu: Udrea, un politician la modฤƒ ลŸi serios

„Problemele nu sunt la timp, sunt la susลฃinerea financiarฤƒ, lucru pe care îl recunosc”, a spus Bฤƒsescu, care a argumentat însฤƒ cฤƒ ลŸi înainte de plafonarea operatฤƒ de Guvernul Boc la indemnizaลฃia de creลŸtere a copilului rata natalitฤƒลฃii a fost tot în scฤƒdere.

El a spus cฤƒ cheia creลŸterii natalitฤƒลฃii nu stฤƒ în facilitฤƒลฃile acordate femeii care naลŸte, ci în siguranลฃa socialฤƒ.

„Incertitudinile legate de siguranลฃa locului de muncฤƒ, de plata rata la bฤƒnci, de ce s-o mai întâmpla, e în coliziune cu mฤƒsurile pe care statul le-a luat în România ca sฤƒ stimuleze creลŸterea natalitฤƒลฃii. Avem o societate încฤƒ nestabilizatฤƒ complet ลŸi acesta poate fi un efect”, a mai argumentat Bฤƒsescu.

Cele mai citite

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ