13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialIaşi: Trei morţi, în ultimele 24 de ore, din cauza ploilor

Iaşi: Trei morţi, în ultimele 24 de ore, din cauza ploilor

Un bărbat de 65 de ani a murit, miercuri seară, după ce a fost surprins de o viitură puternică,  într-o comună din Iaşi, relatează Mediafax. Acesta este al treilea deces înregistrat în ultimele 24 de ore în judeţul Iaşi din cauza ploilor torenţiale.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 18.30, în satul ieşean Bohotin, care aparţine de comuna Răducăneni.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, bărbatul traversa pârâul din localitate, moment în care a fost surprins de o viitură puternică.

El a fost luat de ape, fiind găsit după câteva minute de mai mulţi localnici, care  i-au sărit în ajutor.

La faţa locului, s-a deplasat un echipaj SMURD, iar medicii au încercat să-l resusciteze pe bărbat, dar fără succes. 

Acesta este al treilea deces înregistrat în judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore din cauza ploilor torenţiale, după ce, marţi seară, un bătrân de 80 de ani şi nepotul acestuia, în vârstă de trei ani, au fost luaţi de viitură, în timp ce se aflau în curtea casei.

Bărbatul a fost găsit mort la scurt timp, iar copilul a fost descoperit decedat, miercuri după-amiază, într-o grădină, la un kilometru distanţă de locul dispariţiei.

Miercuri seară, între orele 18.00 şi 19.00, a fost instituit cod portocaliu de precipitaţii, în jumătatea de est a judeţului Iaşi, inclusiv în municipiul Iaşi.

A fost semnalată grindină în mai multe localităţi ale judeţului, iar în unele zone precipitaţiile căzute au totalizat peste 40 de litri pe metrul pătrat în câteva zeci de minute.

În municipiul Iaşi, în cursul serii, traficul rutier s-a desfăşurat cu greutate, din cauza ploii.

Potrivit reprezentanţilor ISU Iaşi, până la ora 19.15, la dispeceratul Inspectoratului a fost semnalat un singur incident, o casă din zona Păcurari a municipiului fiind parţial inundată.

Totodată, în mai multe cartiere ale Iaşiului, au fost semnalate întreruperi la energia electrică.

În comuna Răducăneni, mai multe gospodării au fost inundate, pompierii intervenind pentru a scoate apa din locuinţe.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă