Ziarele de vineri abordează teme diverse, de la reacţiile la raportul Guvernului privind intervenţia la clubul Colectiv, motivele retragerii titlului princiar prinţului Nicolae, dar şi motivele pentru care ANAF îl vânează pe Alex Velea.
„Adevărul” publică un interviu cu şeful Serviciului Omoruri al Capitalei, care declară despre avalanşa de controale dispuse de MAI: „Au controlat nişte nimicuri şi le-au înflorit”. Serviciul Omoruri, care în ultimii ani a avut performanţe neatinse de nicio altă structură similară din Europa, a fost vizat în 2016 de trei controale, în condiţiile în care în ultimii nouă ani aceştia au mai fost vizaţi de un singur control, şi acela la nivelul Poliţiei Capitalei. Controalele au început după ce Serviciul Omoruri a anchetat cazul Gigină, în care fostul ministru Oprea e acuzat de abuz în serviciu.
Sub titlul “După ce Guvernul a scris negru pe alb că intervenţia de la Colectiv a fost „necoordonată” şi „sub medie”, Arafat îl ia la întrebări pe Cioloş, „Gândul” prezintă lista clarificărilor cerute de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului de Interne, condus de secretarul de stat Raed Arafat la raportul Corpului de Control, cum ar fi de exemplu nivelul de dotare al serviciilor de ambulanţe.
„Evenimentul Zilei” publică un interviu eveniment al jurnalistului Ion Cristoiu cu Principele Nicolae, care mărturiseşte: „Nu a existat niciodată o discuţie între mine şi Rege pe această temă, înainte de a mă exclude din succesiune şi de a-mi revoca titlul. Mi s-a cerut să mă întorc din vacanţă şi, în dimineaţa zilei de 10 august, am aflat ce se discutase şi se hotărâse cu 10 zile înainte, în absenţa mea. După cum am mai spus, hotărârea de a-mi revoca titlul şi de a mă exclude din linia de succesiune fusese luată deja. Nu a contat dacă eu sunt de acord cu această decizie sau nu”.
„Cotidianul” scrie că, la puţin timp după gravele atentate din Paris, de la 13 noiembrie 2015, soldate cu 139 de victime, ziaristul francez Jean-Jacques Mevel a publicat un amplu reportaj în prestigiosul cotidian „Le Figaro”, reactualizat marţi, după teribilele acţiuni teroriste din Bruxelles: „În inima Molenbeekistan-ului”.
HotNews a descoperit că o comisie de senatori si-a asumat „copy/paste” cerinte ale companiilor de tigari intr-o lege. Cu tot cu greselile de ortografie. Este vorba de „Comisia de afaceri europene a Senatului Romaniei, care a introdus intr-un proiect de lege, mot-a-mot, o serie de cerinte formulate de reprezentanti ai unor mari companii multinationale de tigari. Motivarea unora dintre amendamentele asumate si adoptate de senatorii din comisie reia pana si greselile de redactare din propunerile inaintate de producatorii de tigari, interesati de amanarea aplicarii unei directive europene in Romania”.
„Jurnalul Naţional” scrie ce condamnări au primit Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Nicolae Dumitru si Gabriel Sandu în dosarul Microsoft: „Fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare. Omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat și el, în același dosar, la un an şi şase luni închisoare cu suspendare, Dorin Cocoş a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare iar fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare”.
„Ziarul Financiar” anunţă că pentru companiile americane, miliarde fără număr de la Draghi (Banca Centrală Europeană) şi Kuroda (Banca Japoniei). Piaţa datoriilor pentru companii este data peste cap de dobânzile negative şi banii printaţi non-stop pentru ţinerea economiilor pe linia de plutire.
„Wall Street” a aflat care este cel mai mare salariu al unui CEO din telecomul romanesc. „Cel mai mare salariu al unui director general in domeniul telecomunicatiilor s-a ridicat anul trecut la 150.000 de lei (33.700 euro) brut lunar, potrivit datelor furnizate de Inspectia Muncii. Dupa plata impozitelor catre stat, salariul acestui manager a fost de aproximativ 25.000 de euro lunar”.
„Gazeta Sporturilor” scrie că Simona Halep își începe aventura la Miami împotriva Dariei Kasatkina. „Meciul se va juca pe arena principală din Florida. Cele două jucătoare se vor întâlni în premieră. Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit niciodată până acum. Kasatkina a eliminat-o în turul 1 pe Katerina Bondarenko (59 WTA), scor 6-1, 1-6, 6-2″.
„Prosport” titrează: „Ce onoare! Chivu, inclus de France Football în topul celor mai buni străini din istoria campionatului Olandei. Românul stă lângă Zlatan, Suarez, Romario şi Ronaldo”. 142 de meciuri în tricoul lui Ajax, un titlu, o Cupă a Olandei şi o Supercupă. Sunt performanţele pe care le reuşea Cristi Chivu în Olanda, între 1999 şi 2003. La finalul mileniului trecut, „lăncierii” plăteau Universităţii Craiova nu mai puţin de 2,5 milioane de euro pentru un fotbalist în vârstă de doar 19 ani. Dar fundaşul român s-a adaptat rapid la Amsterdam, s-a impus în prima echipă, a marcat de 13 ori şi a purtat banderola de căpitan în cele patru sezoane petrecute în Olanda, suficient pentru a-şi găsi locul într-un top realizat de France Football.
„Libertatea” scrie că, după atentatele de la Bruxelles, şapte jihadiști din celula teroristă sunt încă în libertate. „lerta rămâne la nivel ridicat în Belgia, țară lovită de cele mai grave atentate din istoria sa! În acest timp, apar noi informații despre celula teroristă care a pus la cale atentatele din Paris, dar și din Bruxelles. Șapte jihadiști din aceeași celulă sunt încă în libertate, relatează Daily Express.
Celula teroristă care s-a aflat atât în spatele atentatelor din noiembrie, din Paris, cât și în spatele celor din capitala Belgiei, a avut inițial 30 de membri. Dintre aceștia, șapte sunt în continuare în libertate, afirmă cotidianul britanic, care citează surse apropiate anchetei”.
„Click” a aflat în premieră, de la Valentina Pelinel cine este tatăl copilului ei. „În aşteptarea bebeluşului, care va veni pe lume în mai puţin de două luni, Valentina Pelinel (35 de ani) se împarte între cumpărături, şedinţe foto, mondenităţi, dar şi vizite la penitenciarul Jilava. Într-un interviu despre sarcină, povestea cu Cristi Borcea şi planurile ei de viitor, fostul fotomodel a jonglat cu cuvintele, dar concluzia e clară: în pântece îl poartă pe Borcea junior. În plus, blondina a spus răspicat că banii fostului acționar dinamovist nu au ajuns pe mâinile ei, așa cum mulți bănuiesc”.
„Cancan” se întreabă „de ce îl vânează Fiscul pe Alex Velea”. Răspunsul? „Pentru că ANAF-ul nu prea pare să ţină cont de celebritatea celor pe care îi urmăreşte, iubitul Antoniei va trebui să restituie către bugetul de stat sume mari de bani, după ce Agenţia a demarat deja procedurile în acest sens. Datoriile cântăreţului, de fapt ale firmei ”Goldenboy Concept” la care este unic acţionar, se ridică la aproape 50.000 de lei”.