22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialParlamentul din Kabul, vizat de un atac cu rachete

Parlamentul din Kabul, vizat de un atac cu rachete

Clădirea parlamentului afgan a fost vizată, luni, de un atac cu rachete, în jurul orei locale 10.15. Cu toate acestea, nicio persoană nu a fost rănită, potrivit agențiilor Xinhua şi Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit unor oficiali afgani, trei rachete au fost lansate dintr-un loc necunoscut spre noua clădire a parlamentului, situată în partea de vest a capitalei Kabul. Una dintre rachete a lovit o clădire în interiorul complexului parlamentului, „de unde se ridică un fum negru”.

Racheta a provocat o gaură în clădirea lovită, iar geamuri ale imobilului s-au spart, potrivit unei surse de securitate. 

Conform informaţiilor preliminare, nu există morţi sau răniţi în urma acestui atac. O anchetă a fost declanşată, iar mai multe detalii vor fi făcute publice ulterior după finalizarea acesteia, a adăugat sursa citată. 

Reprezentanţii Wolesi Jirga, camera inferioară a parlamentului afgan, se aflau reuniţi într-o şedinţă în momentul producerii atacului. Talibanii au revendicat deja atacul, conform Xinhua.

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă