7.4 C
București
duminică, 3 noiembrie 2024
AcasăSpecialPrimarul din Sovata este obligat de Tribunalul Mureș să dea jos steagul...

Primarul din Sovata este obligat de Tribunalul Mureș să dea jos steagul ținutului secuiesc

Primarul oraşului Sovata, Peter Ferenc, a fost obligat de instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Mureş să îndepărteze drapelul aşa-zisului ţinut secuiesc de pe clădirea primăriei, informează Agerpres.

De asemenea, primarul a primit o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, plus penalităţi. 

"Prefectura a somat primarul să îndepărteze drapelul, dar acest nu s-a întâmplat, ca urmare ne-am adresat instanţei cu obligaţia de a face. În luna decembrie 2014, primarul a fost obligat de instanţă să îndepărteze steagul, nu s-a întâmplat şi, ca urmare, ne-am adresat din nou instanţei solicitând o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie, plus penalităţi de 1.000 lei pe zi. Instanţa a acceptat în parte solicitarea Instituţiei Prefectului şi a acceptat ca primarul să plătească o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere şi penalităţi de 200 de lei până la executarea obligaţiei prevăzute în titlul executoriu, nu de 1.000 aşa cum am cerut", a declarat, miercuri, prefectul de Mureş, Lucian Goga. 

Prefectul a precizat că primarul Peter Ferenc are drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. 

Primarul oraşului Sovata, Peter Ferenc, a declarat că în luna decembrie, când prima hotărâre a instanţei a rămas definitivă, a luat jos drapelul de pe primărie şi a informat Prefectura Mureş în acest sens. 

"Am luat jos steagul în luna decembrie şi l-am amplasat pe o poartă secuiască, care este la intrarea laterală în curtea primăriei, dar hotărârea nu se referă la aceasta. Am comunicat prefecturii că am luat jos steagul de pe faţada clădirii primăriei – acolo unde nu l-am pus eu, ci un cetăţean din oraş. Voi ataca hotărârea instanţei cu recurs, dar aşteptăm să vină motivarea', a spus Peter Ferenc.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Câte o mașină de poliție la fiecare secție de votare în Republica Moldova

Simpatizanți ai lui Șor ar fi promis bani în schimbul voturilor împotriva unui anumit candidat Echipajele de poliție vor monitoriza dacă, în turul doi al...

Republica Moldova își alege astăzi președintele

În premieră, la aceste alegeri, este pilotat votul prin corespondență în șase state – SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Islanda și Finlanda Bătălia politică se dă...
Ultima oră
Pe aceeași temă