21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăLifestyleSURPRIZĂ de proporții, în sferturile UCL la fotbal: Wolfsburg-Real Madrid, 2-0 și...

SURPRIZĂ de proporții, în sferturile UCL la fotbal: Wolfsburg-Real Madrid, 2-0 și PSG-Man City, 2-2

Surpriza serii în faza sferturilor de finală din UCL, manșa tur, s-a petrecut în Germania. Wfolsburg a interpretat o partitura tactica excelentă fără cusur și a învins-o cu 2-0 pe celebra Real Madrid, căreia, cu această ocazie, îi provoacă prima înfrângere în acest sezon european.

În urma cu doar câteva zile, aceeași trupă a Realului câștiga El clasico în fața Barcelonei cu 2-1 și sigur că nimeni nu se aștepta ca băieții lui Zidane să se acopere de o asemenea rușine în sferturi cu Wolsburg.

Din momentul în care francezul Karim Benzema a ieșit accidentat de pe teren, atacul madrilenilor aproape că nu a mai existat. Nemții au jucat exact ceea ce știu:  pase simple și atacuri tăioase și le-a iesit o victorie de răsunet, cu 2-0.

Finalul partidei din Germania l-a adus pe Krusse în postura de a marca chiar pentru 3-0, dar portarul Realului, Navas, s-a opus și a ținut-o pe Real în cărțile calificării. Pe Santiago Bernabeu, la retur, Realul are aparent o misiune foarte dificilă, după acest 2-0.

Mergem apoi în Franța, unde Man City nu avea un plan ofensiv concret, mai ales că acolo o aștepta PSG. Început perfect de partidă pentru băieții lui Blanc, lovitură de la 11 metri de care starul Zlatan Ibrahimovic nu a profitat, pentru că Jhon Heart a respins șutul suedezului cu o paradă senzațională.

A rămas 0-0 după ratare, dar, în final, s-a terminat 2-2. A fost un meci al ratărilor, al gafelor si al șansei pentru City. Englezii au condus cu 1-0, marcator – De Bruyne, în minutul 38. Apoi, Zlatan Ibrahimovic a profitat de o gafă monumentală a lui Fernando și a egalat, în minutul 41, în finalul primei reprize.

Tânărul Rabyot a dus-o pe PSG pentru prima dată în avantaj, în minutul 60, confirmând astfel forma bună avută și în faza optimilor, la dubla cu Chelsea Londra. Tot o eroare a încheiat povestea dintre parizieni și City, când, în minutul 72, defensiva gazdelor a gafat în lanț, iar Ferhnandinho a pus punct scorului de 2-2. Returul se anunță exact cum își dorește fiecare fan al celor doua sfert finaliste.

În primele doua partide tur, din faza sferturilor de finală, marți seară, s-au înregistrat rezultatele: Fc Barcelona-Atl Madrid 2-1 și Bayern Munchen – Benfica Lisabona 1-0. Returul este programat săptămâna viitoare.

Cele mai citite

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...

Pilații din Pontus Euxinus

În politica noastră cea de toate zilele – ia-o, Doamne, și du-o de aici! -, prinde rădăcini tot mai solide un obicei care,...

DSU are capacitatea operațională crescută acolo unde există avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt

Capacitatea operaţională va fi crescută în judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt şi vor fi prealertate două elicoptere dotate...
Ultima oră
Pe aceeași temă